27/08-14 09:22

Nu vælter pengene ind hos Dong igenNu vælter pengene ind hos Dong igen

Dong Energys frasalg af selskaber og fokusering på vindenergi luner på bundlinjen. Fremgangen fortsætter.

storybild

(Billede: Polfoto)

Dong Energy kom ud af det første halve år af 2014 med et overskud på 1,4 milliarder kroner efter skat. Det er en milliard kroner mere end første halvår af 2013.

- Dong Energy opnåede en stærk indtjeningsforbedring i første halvår, siger koncerndirektør i Dong Energy Henrik Poulsen i en kommentar til halvårsregnskabet.

Koncernens driftsresultat, Ebitda, kom i halvåret op på 9,8 milliarder kroner mod 7,8 milliarder kroner i første halvår 2013.

Dong oplyser blandt andet i regnskabet, at stigningen i forhold til samme periode sidste år skyldtes en højere indtjening fra vindaktiviteterne, herunder avance ved salg af 50 procent af Dongs ejerandel i de britiske havmølleparker London Array og Westermost Rough.

Henrik Poulsen påpeger, at med en stigning i Ebidtda på 26 procent fortsætter koncernen med at bevæge sig i den rigtige retning.

- Transformationen af Dong Energys forretning fortsætter efter planen med en stigende del af indtjeningen fra investeringsfokusområderne Wind Power og E&P. Ligeledes er der god fremdrift i omstillingen af koncernens elproduktion til vedvarende energi, siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

35-årig far dræbte sine to små børn...
bt.dk
Par krævede erstatning for...
bt.dk
Storstrejke kan ramme flytrafikken i...
bt.dk
Kim Jong-Un kan nå Europa med sit nye...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx