Af Ritzau - 01/12-16 07:11; Opdateret: 01/12-16 07:24

Finanssektorens brancheorganisationer går sammenFinanssektorens brancheorganisationer går sammen

Brancheorganisationerne Finansrådet og Realkreditrådet slås sammen og bliver fremover til FinansDanmark.

storybild

Koncernchefen for Nykredit, Michael Rasmussen, er udset til at blive formand for den ny brancheforening. (Billede: Scanpix/Thomas Lekfeldt)

Bank- og realkreditsektoren har besluttet sig for at gå sammen.

Derfor lægges banksektorens brancheorganisation, Finansrådet, og realkredittens brancheforeninger, Realkreditrådet og Realkreditforeningen, sammen til én organisation.

Den nye brancheorganisation får navnet FinansDanmark.

- Vi har eksisteret adskilt i en årrække. Men det bliver mere og mere tydeligt, at der er mere, der samler os, end der skiller os.

- Derfor er jeg glad for, at det er lykkedes formandskaberne i Finansrådet og Realkreditrådet at sikre opbakning til, at vi nu forener vores kræfter i en ny fælles brancheorganisation for både bank- og realkreditsektoren i Danmark, siger Finansrådets formand Tonny Thierry Andersen.

Michael Rasmussen, der er formand for Realkreditrådet og koncernchef i Nykredit, indstilles til posten som formand for FinansDanmark.

- En meget vigtig opgave for den nye organisation bliver det fortsatte arbejde med at genopbygge tilliden til sektoren. FinansDanmark skal agere, ikke kun til gavn for sektoren, men også til gavn for det danske samfund.

- Vi skal aktivt vise den finansielle sektors bidrag til vækst, beskæftigelse og udvikling i Danmark, siger Michael Rasmussen.

FinansDanmarks direktion kommer til at bestå af direktørerne for to af de nuværende moderorganisationer, nemlig Ulrik Nødgaard og Ane Arnth Jensen.

Realkreditområdet vil få en særlig status i den nye forening med egen bestyrelse og eget sekretariat.

Der er indkaldt til ekstraordinær generalforsamling 22. december, hvor sammenlægningen formelt skal vedtages, og hvor der skal foretages valg til tillidsposter.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Finn blev mistænkt i Emilie...
bt.dk
Voldsomme optagelser: Skilift går...
bt.dk
Boris Johnson: Sandsynligt at Putin...
bt.dk
Efter nervepirrende omsang: Blachmans...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx