Af Ritzau - 12/01-17 14:13; Opdateret: 12/01-17 16:06

Tidligere beskæftigelsesminister bliver ny metroformandTidligere beskæftigelsesminister bliver ny metroformand

Jørn Neergaard Larsen bliver ny bestyrelsesformand efter afdøde Henning Christophersen.

storybild

Tidligere beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) måtte ved regeringsudvidelsen overdrage sin ministerpost til Troels Lund Poulsen (V). Nu bliver Neergaard Larsen formand for Metroselskabet. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Ólafur Steinar Gestsson)

Det bliver tidligere beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V), der efterfølger afdøde Henning Christophersen som bestyrelsesformand for Metroselskabet.

Det oplyser transport-, bolig- og bygningsminister Ole Birk Olesen (LA).

- Selskabet varetager en række store og vanskelige anlægsprojekter. Det kræver en formand, som har de fornødne ledelsesmæssige kompetencer. Det har Jørn Neergaard Larsen, siger Ole Birk Olesen i en skriftlig kommentar.

Metroselskabet står for at bygge den københavnske metro. Københavns Kommune ejer halvdelen af Metroselskabet, mens staten ejer 41,7 procent, og Frederiksberg Kommune ejer 8,3 procent.

Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), er tilfreds med, at det bliver Neergaard, der tager over efter Christophersen.

- Det er ekstremt vigtigt for København at få gjort metrobyggeriet færdigt, og at der ordentlige forhold på byggepladserne undervejs. Jeg er sikker på, at Jørn Neergaard Larsen er den rette mand til den opgave, siger han i en kommentar.

Den tidligere EU-kommissær, Venstre-formand, finans- og udenrigsminister Henning Christophersen var formand for Metroselskabet frem til sin død 31. januar.

Neergaard Larsen har en lang karriere i først fagbevægelsen og siden som direktør for Dansk Arbejdsgiverforening bag sig.

Han blev overraskende udpeget til beskæftigelsesminister, da statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) dannede regering efter valget i 2015.

Da regeringen blev udvidet med to partier, Liberal Alliance og Konservative, mistede Neergaard Larsen ministerposten.

Hvervet som bestyrelsesformand for Metroselskabet aflønnes ifølge DR med 400.000 kroner årligt.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ny OL-skandale: Endnu en atlet taget...
bt.dk
Svensk ugeblad bringer...
bt.dk
Kan du genkende reality-deltageren?...
bt.dk
Eddie Skoller sætter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx