Af - 13/01-14 12:13; Opdateret: 13/01-14 14:55

Nu bliver det nemmere for dig at lave madNu bliver det nemmere for dig at lave mad

Danske supermarkeder imødekommer danskernes efterspørgsel efter ferske færdigretter, der kan tilberedes på få minutter.

storybild

Mange danskere betaler gerne ekstra for at undgå at skulle lave fars, når der skal 'hjemmelavede' frikadeller på bordet. (Billede: Polfoto/Camilla Stephan)

Mange danskere vil gerne have et alternativ til usund fastfood, når der skal mad på bordet, og det skal gå hurtigt.

Vi spiser løs af fastfood og ville ønske det var sundere
Vi spiser løs af fastfood og ville ønske det var sundere

Sådan er opfattelsen hos Coop, der for to år siden lancerede såkaldte ‘convenience’-produkter som færdigkrydrede bøffer, grydeklare kødboller og ferske, pandeklar frikadeller. Kunderne har taget godt imod produkterne, og derfor udvider man nu sortimentet.

- Danskernes måltidsvaner er svære at rokke ved, når det kommer til retter med hakket kød, som jo er hovedingrediensen i de nogle af mest populære danske retter. Men vi vil gerne undersøge, hvordan vi gør det nemt for vores kunder at tilberede frikadellerne og kødbollerne, siger Coops chef for kød og fjerkræ Esben Meier til Foodculture.dk.

Unge hamstrer thai-cuber
Unge hamstrer thai-cuber

Også Dansk Supermarked og Rema1000-kæden har planer om at lancere flere produkter i år, der henvender sig til kunder med en travl hverdag - eksempelvis mixede salater og skrællede kartofler, der er krydret på forhånd.

- Det er vores overbevisning, at danskerne i dag gerne vil betale lidt mere for de nemme og ovnklare madløsninger, hvis de kan se, de sparer tid i den anden ende, siger indkøbs- og markedsdirektør i Rema1000 Anders Jensen til Foodculture.dk.

Udover det tidsbesparende aspekt, sætter danskerne også pris på minimeringen af madspild, der sker i forbindelse med næsten færdiglavede retter, mener Esben Meier fra Coop.

Danskerne er nordiske mestre i madspild
Danskerne er nordiske mestre i madspild

- Kunderne er blevet langt mere opmærksomme på at købe ind, så de ikke kommer til at smide fødevarer ud, der har ligget og blevet for gamle i deres køleskabe. Så vil de hellere købe færdige løsninger, hvor der ikke går noget til spilde. Det er i hvert fald den tendens, vi oplever, siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Gorm og hans tre danske børn i dyb...
bt.dk
Afrikaneres vilde VM-drøm: Vil bruge...
bt.dk
Skal du vælge den dyre bilvask i...
bt.dk
Jonas gik konkurs: Nu skal kinesisk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx