Af - 29/04-15 13:29

Konfirmander bliver transporteret i helikopterKonfirmander bliver transporteret i helikopter

Helikopteren venter, når Jespers søn træder ud af kirken. Jesper vil give sin søn en god fest, men ekspert mener, at Jesper kompenserer for dårlig samvittighed.

storybild

En helikoptertur for konfirmander koster Hos Gry Helikopter mellem 4000-6000 kroner (Billede: Privat foto)

Kirke, store gaver og… helikopter. For nogle konfirmander indeholder konfirmationsdagen en helikoptertransport fra kirken til festen. Jesper søn er en af de konfirmander, der på fredag åbner kirkedøren til en helikopter.

- Han skulle ikke sætte sig ind i vores gamle bil, og ungerne har snakket om, at det kunne være fedt at flyve. Det bliver en god overraskelse for ham, fortæller Jesper og tilføjer, at lillesøster også får sig et sæde i helikopteren.

OVERSIGT: Hvilke konfirmander lander de dyreste gaver?
OVERSIGT: Hvilke konfirmander lander de dyreste gaver?

Men Suzette Munksgaard, forskningsmedarbejder fra Center For Ungdomsstudier, med speciale i religiøs dannelse, tror helikopterturen er til størst gavn for forældrene:

- Forældrene kompenserer for noget dårlig samvittighed. Jeg har været til 20 konfirmandforældremøder, og her bekymrer forældrene sig meget om, hvad de skal gøre med transportformen. De er er bange for ikke at slå til. De hopper bare med på det her selviscenesættelsesræs. Det var aldrig sket for 20-30 år siden.

Unge er håbløst forgældede - og forkælede
Unge er håbløst forgældede - og forkælede

Og helikoptertrenden får Leise Christensen, lektor på Teologisk Pædagogisk Center, til at sige, at folk godt kunne tænke mere på andres børn:

-Man tænker ”mig” og ”mit”, før alle mulige andre. Konfirmation er noget, hvor alle skal være med. Man behøver ikke at flashe sin økonomiske formåen foran kirken. Folkekirken er en kirke for alle, og jeg håber ikke, at folk frabeder sig konfirmationen, fordi de ikke kan være med i ræset.

Forkælede sønner tog julen for givet - forældrenes reaktion skaber debat
Forkælede sønner tog julen for givet - forældrenes reaktion skaber debat

Helikopterkritikken er Jesper træt af.

Jeg kan ikke se, at det kommer andre ved, hvad vi gør. Misundelse er en grim ting. I dagens Danmark er vi forskellige, og vi vælger at bruge vores penge på forskellige måder. De kan jo bare selv have gjort det, for så dyrt er det jo heller ikke.
siger Jesper.

Han forklarer, at det aldrig har været tanken, at festen skulle være anderledes and de andres. Men konfirmationskontoen har samlet 50.000, ind siden sønnen blev født, og det giver ifølge Jesper anledning til at holde ”en rigtig god fest” for sønnen.

- Problemet bliver, når vi skal finde på noget, der svarer sig til lillesøster. Nu har hun jo prøvet helikopteren, siger Jesper.

For ikke at ødelægge helikopteroverraskelsen, er det ikke Jespers rigtige navn. Navnet er kendt af redaktionen.

LÆS OGSÅ: Internettet griner af danskernes 'problemer'

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx