Af - 10/05-16 15:46; Opdateret: 10/05-16 16:08

Udkants-Karina samler Lolland om musikkenUdkants-Karina samler Lolland om musikken

Hun tog springet og købte hus på Lolland ude at have et job på hånden. I dag samler Karina Fredensborg landsdelens børn og unge om musikken.

storybild

Karina Fredensborg er netop blevet nomineret til Fællesskabsprisen 2016 for sit store engagement i børn og unges musikliv på Lolland. (Billede: privat foto)

Den rådne banan, Udkantsdanmark eller Vandkantsdanmark. I en tid, hvor landdistrikterne døjer med fraflytning, svage boligpriser, ringe jobmuligheder og få uddannelsestilbud, er det de færreste, der køber hus og stifter familie i landdistrikterne uden at have et job på hånden.

Roxy: - Jeg måtte kæmpe for, at de måtte gå til svømning
Roxy: - Jeg måtte kæmpe for, at de måtte gå til svømning

Men det var lige netop hvad Karina Fredensborg, i dag 42 år, gjorde, da hun efter at have taget en universitetsuddannelse i musik fra Aalborg Universitet ogfter otte år i det nordjyske byliv vendte tilbage til Lolland i 2002; gravid og uden job.

Ung kontanthjælpsmodtager rystede Jørgen
Ung kontanthjælpsmodtager rystede Jørgen

- Jeg havde bare sådan en lyst til at komme tilbage og gøre en forskel. Jeg syntes, at jeg havde noget at give tilbage. Det handler om glæden ved musikken. Med musikken kan man tale sammen på tværs af alder, hvor man kommer fra og ens baggrund. Det vil jeg gerne give videre til vores børn og unge hernede.


- Karina er med til at give børn og unge selvværd, og hun gør de unge stolte af at komme fra vores skønne egn.
Om Karina Fredensborg, i indstillingen til Fællesskabsprisen

Karina Fredensborg fik efter kort tid tilbudt job som musiklærer. I dag er hun leder af Lolland Musikskole og har med sit store engagement samlet hundredevis af børn, unge og voksne om musikken, ligesom hun hjælper børn og unge med at føre deres ideer ud i livet, for eksempel med at etablere et værested for unge.

Jimmi droppede stofferne og valgte fællesskabet
Jimmi droppede stofferne og valgte fællesskabet

Derfor er hun netop blevet nomineret til Fællesskabsprisen 2016.

Caféejer brygger for fællesskabet
Caféejer brygger for fællesskabet

- Lolland er et fantastisk sted, hvor vi gerne vil hinanden, og hvor vi kæmper, fordi der ikke er så meget, der kommer let hernede. Det betyder meget for mig, at jeg kan være med til at give børn og unge et indblik i, hvor fantastisk et område Lolland er, og jeg er så taknemmelig og ydmyg over, at der er nogen, der giver én dette klap på skulderen, siger Karina Fredensborg.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nu sælger hun sit gods: Dansk...
bt.dk
Durmisi i svær situation: Det er ikke...
bt.dk
Kim Jong-Un kan nå Europa med sit nye...
bt.dk
Direktør talte over sig og blev...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx