Af - 16/03-16 08:37; Opdateret: 16/03-16 10:35

Stikbold på vej mod million-succesStikbold på vej mod million-succes

Danske iværksættere lancerer nyt computer- og konsolspil. Med lidt held kan det blive et kæmpehit, siger en af hovedkræfterne bag spillet 'Stikbold!'

storybild

Computer- og konsolspillet 'Stikbold!' blev i sin grundform udviklet på 48 timer. Finpusningen har taget tre år. (Billede: Screenshot fra 'Stikbold!')

Det er bedst kendt som en klassiker i idrætstimerne i de mindre klasser, men nu er stikbold også et enkelt præcist kast fra at blive en millionforrertning. Stikbold er nemlig også navnet på et nyt danskudviklet computer- og konsolspil, som rammer det enorme spilmarked den 1. april til pc og i de efterfølgende dage også til PlayStation 4 og Xbox One.

Genialt: Danske iværksættere fjerner vindstøj fra mobilen
Genialt: Danske iværksættere fjerner vindstøj fra mobilen

Bag spillet står den fem mand store iværksættervirksomhed Game Swing med 36-årige Jacob Herold i spidsen. Grundeelementerne i spillet udviklede de på bare 48 timer til et såkaldt Game Jam for tre år siden.

- Temaet for Game Jammet var at lave noget 'grotesk'. Vi lavede nogle 70'er-agtige Bjørn Borg-lignende figurer, der spillede stikbold i en gymnastiksal og endte med at flyve ud i rummet, siger Jacob Herold.

Interesserer du dig for iværksætteri, og vil du gerne opdateres med artikler om emnet? Så like MX Penge på Facebook.

Ideen var så god, at de fik 250.00 kroner i støtte fra Nordic Game Program og yderligere 250.000 fra Spilordningen under Det Danske Filminstitut i slutningen af 2013. I starten af 2015 gik den investeringsfonden Capnova Game Invest ind i projektet med omkring halvanden million kroner, og med de penge har der været råd til at udvikle det grafiske udtryk, fortællingen i spillet og figuruniverset, fortæller Jacob Herold, som har høje forventninger til lanceringen om 14 dage.

Kendt tv-vært får nyt job: Det skal han lave nu
Kendt tv-vært får nyt job: Det skal han lave nu

- Det burde ikke være noget problem at omsætte for mindst fem millioner kroner de første 12 måneder. Vi har testet vores spil på festivaler og events i flere lande, og børn og unge elsker det, siger han og tilføjer:

- Vi har ret store forventninger til til markederne i USA, England og resten af Europa. Hvis vi er heldige, bliver det et kæmpehit.

Stikbold er et såkaldt multiplayer spil, hvor deltagerne spiller mod hinanden, men det kan også spilles alene mod computeren.

LÆS OGSÅ: Iværksættere indtager nordjysk slot

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billederne: 'Paradise'-fyr har...
bt.dk
37-årig hacker bag afsløring af...
bt.dk
Fordele og ulemper ved brugt eller ny...
bt.dk
Voldsomme besparelser i DR: Lars...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx