Af - 19/08-14 11:00; Opdateret: 19/08-14 12:37

Folk dør af pølse: Imens forbyder myndighed en ølFolk dør af pølse: Imens forbyder myndighed en øl

Under det dødelige listeria-udbrud slog fødevarekontrollen hårdt ned på en mand, der har brudt loven ved at kalde en øl for champagneøl. Grotesk, synes han.

storybild

(Billede: Næstved Bryghus)

Sidste mandag, da det for alvor var gået op for fødevarekontrollen, at nyere tids mest dødelige fødevareskandale var en realitet, fik Jens Steffen Hansen, direktør i mikrobryggeriet Næstved Bryghus besøg af fødevaremyndigheden kontrolkorps.

Plejehjem fortsatte med at servere farligt rullepølse
Plejehjem fortsatte med at servere farligt rullepølse

- De forbød mig at kalde min champagneøl for champagneøl, selv om jeg faktisk bruger champagnegær fra Champagne-disktriktet i produktet. Vi er en lille virksomhed, der producerer gode produkter, og jeg synes, det er en grotesk sag - det er at skyde gråspurve med kanoner – kanoner, som Fødevarestyrelsen måske i stedet burde rette mod fødevareproducenter, der producerer farlig mad, synes Jens Steffen Hansen.

Kødpålæg kan have smittet mindst otte personer mere
Kødpålæg kan have smittet mindst otte personer mere

Grunden til, han ikke må kalde produktet Champagneøl er, at det ikke kommer fra Champagne-distriktet i Frankrig.

Han er efter indskærpelsen stoppet med at sælge 'champagneøl' – en mousserende og frisk champagne-lignende øl, som fremover kommer til at hedde 'Fest-øl'.

Liste: De værste danske fødevareskandaler
Liste: De værste danske fødevareskandaler

- For ellers får jeg en kæmpe bøde. Jeg bøjer mig. Men jeg har til gengæld tænkt mig at provokere i min markedsføring hernede på Sydsjælland, hvor jeg vil markedsføre Fest-øl med, at den er god i champagne-glas, kan opbevares i en champagne-køler - og smager godt til champagne-galoppen, griner direktøren.

- Uanset om der listeriaudbryd eller ej, skal virksomheden have styr på sin markedsføring, siger Fødevarestyrelsens fødevarechef Bjørn Wirlander.

Han forsikrer om, at størstedelen af Fødevarestyrelsens ressourcer er koncentreret om listeria-udbruddet.

- Men virksomheder skal ikke tro, at der er frit slag, fordi der er et problem med listeria.

Listeria-udbrud: Her er det farlige pålæg blevet solgt og serveret
Listeria-udbrud: Her er det farlige pålæg blevet solgt og serveret

Metroxpress har spurgt Frisko-is, om Champage Brus er på vej væk. Der er endnu kommet svar.

Rullepøse-direktør: Fødevare-regler er åndssvage
Rullepøse-direktør: Fødevare-regler er åndssvage

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx