Af Jeppe Pedersen - 19/12-17 22:13

Danske supermarkeder giver julemad til socialt udsatte: Her kan du hente detDanske supermarkeder giver julemad til socialt udsatte: Her kan du hente det

'I stedet for at god mad går til spilde, er vi glade for at kunne hjælpe medborgere, der har det svær.'

storybild

Flere butikker landet over hjælper hjemløse i julen. Café Sommersko i København (på billedet) holdt i 2013 åbent for de socialt udsatte. (Billede: Betina Garcia)

Den danske supermarkedskæde Coop samt Netto fra Dansk Supermarked deler gratis julemad ud til socialt udsatte.

1.200 frivillige fra organisationen Stop Spild Lokalt vil lillejuleaften efter lukketid hente julemaden i 129 Coop-butikker over hele landet og køre det hen til udvalgte udleveringssteder.

Her vil de frivillige hjælpe til med at sikre, at dem der ikke har råd til julemad, stadig får sig en god jul, og således uddele varer, der ellers blot ville blive for gamle.

»I stedet for at god mad går til spilde, er vi glade for at kunne hjælpe medborgere, der har det svært,« siger Coops CSR-direktør Signe D. Frese i en pressemeddelelse.

Stop Spild Lokalt er stiftet af den 18-årige Rasmus Erichsen.

»I Stop Spild Lokalt er vi meget glade for aftalen med Coop, som ligner Danmarks største madindsamling. Udover at det er en kæmpe aftale for os, så tolererer vi heller ikke, at der er personer, som ikke kan få en god jul. Dette kan nu ske ved, at den ellers gode mad fra Coop ikke bliver smidt ud 23. december,« siger Rasmus Erichsen i en pressemeddelelse og tilføjer, at han forventer, at det kun er folk, der har brug for hjælp, der dukker op.

I Københavnsområdet uddeler de frivillige hjælpere mad fra Fælledvej 12 på Nørrebro og Korsvejens Skole på Tårnbyvej 1 sent om aftenen 23. december, mens uddelingen fra Saxogade 13 på Vesterbro foregår tidligt 24. december.

Familier med børn på Nørrebro og Amager har også mulighed for at lave aftaler om afhentning 24. december, så de ikke skal ud sent om aftenen lillejuleaften.

De resterende steder kan ses her.

Dansk Supermarked hjælper også

Udover Coop hjælper Dansk Supermarked også til.

100 Netto-butikker i Jylland har meldt sig til at donere overskudsmad i julen, som vil blive brugt i juledagene og ind i det nye år. I det østjyske er der tale om butikker i Aarhus, Åbyhøj, Højbjerg, Skødstrup, Horsens, Harlev og Randers.

»Det giver jo god mening at donere vores overskud af mad til dem, som godt kunne trænge til et ekstra måltid i julen,« siger Freja Bjerrisgård Rasmussen, butikschef i Netto, til TV 2 Østjylland.

I Aarhus vil overskudsmaden blive forvandlet til en lækker julefrokost af lokale kokke fra det aarhusianske restaurationsmiljø.

LÆS OGSÅ: Flere danskere ansøger om julehjælp i år

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Verdensberømt ø lukker
bt.dk
Uhyggelig ulykke i dansk svømmehal:...
bt.dk
Måtte udgå med skrækskade: Her er...
bt.dk
Princess Natascha tordner mod dansk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx