Af - 04/10-15 16:22; Opdateret: 05/10-15 10:08

Gustav hvirvlet ind i 'Segboard'-fup på nettetGustav hvirvlet ind i 'Segboard'-fup på nettet

Reality-kongen Gustav Salinas udnyttet til svindelnummer med fup-webshop.

storybild

Gustav Salinas er rasende over, at han er blevbet misbrugt til at fuppe sine mange følgere på Facebook. (Billede: polfoto/arkiv)

Den danske reality-konge Gustav Salinas er uforvarende blevet centrum for et fupnummer med de populære mini-segways, der går under navne som segboard, airwheel og smartscooter.

Bagmanden bag den nu lukkede webshop Smartscooter.dk nåede på et par dage i sidste uge at narre knap 300.000 kroner – helt præcis 297.971,39 kroner - ud af Gustav Salinas mere 200.000 følgere på Facebook.

Gustav er rasende over, at han er blevet misbrugt til at fuppe sine fans.

Er du interesseret i forbrug, privatøkonomi og iværksætteri, og vil du opdateres med historier om disse emner, så like MX PENGE her

- Jeg ville bare gerne give mine unge fans mulighed for at købe sådan et board billigt, siger han med henvisning til Smartscooter.dk's tilbud på 1.600 kroner for et board mod normalt 3.999 kroner.

Det er den 24-årige sælger og MBA-studerende Nitharsen Vijayakanthan fra Randers, der er registrant og administrator af domænet Smartscooter.dk.

Han kontaktede i sidste uge Gustav for at få ham til at promovere Smartscooter.dk's tilbud. Men det skete på vegne af en 'Michael Andersen', som havde henvendt sig til Nitharsen Vijayakanthan for at få ham til at lave hjemmesiden for sig.

- Vi mødtes i Aarhus. Det var en lyshåret mand på 25-26 år. Han virkede oprigtig og fin. Jeg kunne godt videreformidle hans ønsker til hjemmesiden til min bror, som laver hjemmesider, og så fik vi sat siden op, siger Nitharsen Vijayakanthan.

Pas på: Fupfirmaer går på rov på nettet
Pas på: Fupfirmaer går på rov på nettet

Fredag aften i sidste uge ringer Nitharsen Vijayakanthan til Øst Jyllands Politi og anmelder 'Michael Andersen' for at have misbrugt hans identitet til at oprette Smartscooter.dk og trække knap 300.000 kroner fra Smartscooter-kundernes konti.

Ifølge Nitharsen Vijayakanthan opgav 'Michael Andersen', at han havde adresse på Strandvejen 93. Det er samme adresse som Smartscooter.dk opgav på sin hjemmeside. Strandvejen i Aarhus har kun lige numre...

Samtlige smartscooter-købere har fået deres penge retur, da Nitharsen Vijayakanthan ikke havde nået at overdrage PayPal-oplysningerne til 'Michael Andersen' og derfor kunne han tilbageføre pengene til de fuppede kunder.

Pas på: Unge fupmagere snyder med Trustpilot-stjerner
Pas på: Unge fupmagere snyder med Trustpilot-stjerner

Gustav Salinas er ærgerlig over, at han blev fedtet ind i sagen.

- Det er mig, der er en idiot, at jeg ikke undersøgte det ordenligt, før jeg sagde ja. Men jeg har nok altid tænkt, at der ikke er nogen, der vil hustle mig, fordi det vil være at skyde sig selv i foden at hustle en person, der har så meget taletid (i medierne, red. ) som mig og kan skrive direkte til 200.000 mennesker. Men det vigtigste er, at alle mine følgere har fået deres penge tilbage. Jeg opfordrede dem jo til at købe det her lort.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Her er forskernes opskrift: Sådan...
bt.dk
Han skulle være henrettet i dag: Men...
bt.dk
Prisvindende magasin hylder dansk...
bt.dk
Ekspertens bud: Så meget tjener prins...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx