Af - 26/11-15 16:29

Dyrt, dumt og farligt: Forsikringen dækker ikke spritulykkerDyrt, dumt og farligt: Forsikringen dækker ikke spritulykker

Knap hver anden danske mand og flere end hver fjerde kvinde erkender at have sat sig bag rattet, selv om de var i tvivl om, hvorvidt de kørte promillekørsel. Det kan koste dyrt.

storybild

Hører du til de mange, der tager chancen...?

Tusindvis af danskere giver silden rigeligt at svømme i, når julefrokostsæsonen for alvor skydes i gang i morgen. Men når bilen startes lørdag formiddag, kan der stadig være for meget sprit i blodet.

Selv om stort set alle danskere – 98 procent ifølge en undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik - mener, at spirituskørsel er uacceptabelt, er der langt fra holdning til handling.

Er du interesseret i forbrug, privatøkonomi og iværksætteri, og vil du opdateres med historier om disse emner, så like MX PENGE her

Næsten hver anden mand – 48 procent – erkender at have kørt bil, selv om han var i tvivl om, hvorvidt promillen var for høj. Blandt kvinder er tallet 27 procent, viser en undersøgelse, som YouGov har foretaget for If Skadesforsikring.

Forsikringsselskaber vil se kunders gentest
Forsikringsselskaber vil se kunders gentest

Men er du tvivl, skal du lade bilen stå. Promillekørsel kan nemlig ikke blot få fatale følger for dig selv og dine medmennesker, forsikringen dækker heller spiritusulykker, siger presseansvarlig i If Skadeforsikring Birgitte Ringbæk.


–Hvis du er skyld i en ulykke og har for høj promille, så dækker forsikringen ikke skader på ens egen bil eller en selv. Det er alene de skader, man forvolder på andre eller andres ting, der vil blive dækket af den lovpligtige ansvarsforsikring, siger hun og tilføjer, at man også risikere rat hænge på forsikringsselskabets udgifter til den skadelidte.

Spar 10.000 om året: Kæmpe prisforskelle på bilforsikringer
Spar 10.000 om året: Kæmpe prisforskelle på bilforsikringer

Spirituskørsel kan desuden medføre bødestraf, fratagelse af kørekortet og fængselsstraf. Er promillen højere end 2,0, kan politiet konfiskere bilen.

I Danmark er promillegræn 0,5 og derover. Skal man på bilferie til eksempelvis Sverige eller Norge, skal man være opmærksom på, at promillegrænsen 0,2 i de to nabolande.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Øksemandens far står frem: 'Hvorfor...
bt.dk
Kvinde er faldet ud af vindue: Hendes...
bt.dk
Historisk interview: Kendt dansk...
bt.dk
Brugte millioner på at ligne den...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx