Af - 27/04-15 10:09

Unge og københavnere holder flest pauserUnge og københavnere holder flest pauser

Københavnere holder på deres ret til pause, og de unge har en mindre presset hverdag. Sådan forklarer to eksperter, at der bliver holdt flest pauser blandt københavnerne og unge.

Bildstrecke im Grossformat »

Her er de jobs, som det er ekstra vigtigt, at du holder pauser i, lyder det fra Thomas Milsted ekspert i trivsel og arbejdsglæde.

Københavnere og unge mellem 18-29 år holder flest pauser på studiet og arbejdet. Det mener de i hvert fald selv. I en ny undersøgelse foretaget for Riberhus har Analyse Danmark nemlig spurgt danskerne, hvor mange pauser, de holder.

Debat: Jeg var en joke, fordi jeg holdt fri et år
Debat: Jeg var en joke, fordi jeg holdt fri et år

- I hovedstanden er der større selvbevidsthed. Her ved de godt, at man skal passe på sig selv og være opmærksom på ens eget behov. Det der kan forhindre pauserne er signalværdien i at holde pause. Nogle føler, at der bliver set skævt til dem, hvis de holder pause, siger Thomas Milsted ekspert i trivsel og arbejdsglæde.

TV: Første trailer til 'James Bond'-film med dansk gæsteoptræden
TV: Første trailer til 'James Bond'-film med dansk gæsteoptræden

Livsstilsekspert Henrik Byager forklarer københavnernes mange pauser med, at københavnere ser det som en rettighed at holde pause. Han giver også sin forklaring på, hvorfor de unge selv mener, de holder så mange pauser:

For det første er unge mennesker socialt orienteret. De elsker at få en tår kaffe og småsludre med kolleger og studiekammerater,
siger Henrik Byager og tilføjer:

- For det andet har de fleste ikke den presset dagligdag, som de ældre der for eksempel skal hente og bringe børn.

Arbejdspladser lover at kvitte smøgerne
Arbejdspladser lover at kvitte smøgerne

Undersøgelsen viser også, at en tredjedel af danskerne bruger pauserne rettet mod skærmen. 29 procent besøger de sociale medier i pausen, mens 28 procent tjekker nyheder.

- Pauserne skal abstrahere fra dit arbejde, og hvis man gør det bedst på de sociale medier, er det fint. Hvis du har et stilsiddende job, er det dog vigtigt, at du får rørt dig, så du får bevæget kroppen, siger Thomas Milsted

Han anbefaler, at man hver time holder fem minutters pause.


LÆS OGSÅ: Pas på kniven: Her er Danmarks farligste job

LÆS OGSÅ: LISTE: Her er de 10 bedste og 10 værste job, man kan have i 2015

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx