10/09-13 07:03

Corydon: Resultatløn til offentligt ansatte en god idéCorydon: Resultatløn til offentligt ansatte en god idé

Finansministeren er lydhør over for anbefalingen om at koble løn og præstationer tættere med hinanden.

storybild

Finansminister Bjarne Corydon (S) fotograferet på sit kontor i Finansministeriet. (Billede: Finn Frandsen)

Regeringen er ikke afvisende over for øget resultataflønning i den offentlige sektor. Det siger finansminister Bjarne Corydon (S) i tirsdagens udgave af Berlingske.

Meldingen kommer efter, at regeringens Produktivitetskommission mandag sagde, at det vil gavne produktiviteten i det offentlige, hvis der i højere grad indføres resultatløn i stil med private virksomheder frem for at fastsætte lønnen centralt.

Læs også: Corydons 'tidspresser' tjener 104.000 kr. om måneden

- Jeg er enig med Produktivitetskommissionen i, at man kan overveje, om resultataflønning kan anvendes på en mere kvalificeret måde i den offentlige sektor, end tilfældet synes at være i dag, siger Corydon til Berlingske.

- Resultataflønning er et ledelsesinstrument på linje med andre ledelsesinstrumenter, der skal bruge med omtanke, for at det får den rette effekt. Det kræver klare krav til medarbejderne om indsats og kvalitet, tilføjer han.

Læs også: Regeringen sparer millioner på at droppe mænds barsel

Ifølge Produktivitetskommissionen har "præstationsafhængig løn" i det private betydet færre sygedage samt mere tilfredse og effektive medarbejdere.

Landets fagforeninger er dog ikke meget for tanken.

Formand for fagforbundet FOA, Dennis Kristensen, mener, at præstationsafhængige aflønninger blot gøre mange offentligt ansatte fattigere og kun få rigere.

FOA's erfaringer siger nemlig, at arbejdsgiverne nemlig er mere motiveret til at belønne de små og højtspecialiserede grupper, lyder det.

Produktivitetskommissionen anbefaler til gengæld, at parterne på det offentlige arbejdsmarked arbejder for, at der kan skabes en tættere kobling mellem medarbejdernes kompetencer og præstationer og deres løn.

Behovet for i højere grad at blive aflønnet efter indsats gælder både lederen og medarbejderen på gulvet, lyder det.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Premier League-stjerne jublede over...
bt.dk
Blev enkemand som 38-årig: Nu er...
bt.dk
Forlystelse lukket: Kvinde ramte træ...
bt.dk
Landsholdslegende om Laudrups...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx