Af - 23/04-14 10:10; Opdateret: 23/04-14 10:42

Flere betaler for gratis musikFlere betaler for gratis musik

Danskerne er i stigende grad villige til at betale for at kunne streame musik, men ejerskabet af musikken mister betydning

storybild

Flere er villige til at betale for at lytte til musik via streamingtjenester. Ejerskabet af musikken betyder ikke det store længere (Billede: Polfoto)

Musikstreamingtjenester som Spotify og Wimp, hvor man kan købe et abonnement og høre musik uden reklame bliver i stigende grad benyttet af danskerne.


En undersøgelse foretaget af YouGov for Koda, der samler afgifter til musikere viser, at 16 procent af danskerne nu betaler for at høre musik via en online streamingtjeneste. Det er en stigning på 45 procent siden 2012, og en positiv udvikling for kunstnerne mener den administrerende direktør for KODA:


- Det er en positiv udvikling at folk er villige til at betale for at høre musik, men man kan også sige, at det er det mindst onde, for virkeligheden for kunstnerne er, at der er færre penge i det med streamingabonnementerne end hvis folk gik ud og købte en cd, forklarer Anders Lassen.

Danske musikere scorer kassen i udlandet
Danske musikere scorer kassen i udlandet


I takt med, at danskerne tager streamingtjenesterne til sig, betyder ejerskab af musik mindre. I undersøgelsen svarer godt halvdelen af danskerne, at det det har lille eller ingen betydning for dem at have musik lagret på computeren eller stående i reolen.


- Det er rigtig godt at se at der alligevel er en betalingsvilje blandt danskerne, for det har kunstnerne og komponisterne hårdt brug for.

Dansk musik tjener stort på udlandet
Dansk musik tjener stort på udlandet


Nemheden og funktionaliteten er det vigtigste, hvis man spørger streaming-ekspert Claus Bülow Christensen:


- Vi er hele tiden online og det er mobiliteten og de forskellige funktioner, der indgår i abonnementet, der giver streamingen merværdi, fremfor at fedte rundt med en cd eller forskellige steder på nettet. Jeg tror ikke den relativt lave udgift for adgangen til stort set al musik fylder så meget i folks bevidsthed, påpeger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Medie: Formodet 'pakkebombe-mand'...
bt.dk
Vidne i retten: Peter Madsen drømte...
bt.dk
Det gik galt på scenen: Her er...
bt.dk
DR-ansat rasede over DR-program: 'Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx