Af Ritzau - 17/03-17 13:15; Opdateret: 17/03-17 13:26

SAS anker kartelbøde og afviser at have brudt reglerneSAS anker kartelbøde og afviser at have brudt reglerne

SAS anker den bøde på mere end en halv milliard kroner, som EU-Kommissionen har idømt selskabet.

storybild

SAS har ikke tænkt sig at acceptere bøden fra EU-Kommissionen uden kamp. (Billede: Colourbox)

SAS vil ikke uden videre acceptere den bøde, som luftfartsselskabet er blevet idømt af EU-Kommissionen i en gammel kartelsag.

Oven på afgørelsen fra kommissionen meddeler SAS, at man har tænkt sig at anke bøden.

- Vi undrer os kraftigt over EU-Kommissionens beslutning om at gentage en beslutning, som EU-Domstolen allerede har annulleret én gang, siger Marie Wohlfart, der er chefjurist i SAS.

- Vi har samarbejdet med EU-Kommissionen igennem hele forløbet og har igennem 11 år bestridt påstanden om, at SAS Cargo har deltaget i et globalt kartel.

- SAS tager konkurrencelovgivningen ekstremt alvorligt og accepterer ingen brud på dem, hedder det videre fra chefjuristen.

SAS er idømt en bøde på 70,2 millioner euro eller 520 millioner kroner, fordi selskabet efter kommissionens mening har medvirket i et priskartel sammen med en række andre selskaber, der udbyder luftfragt.

Sagen blev allerede afgjort i 2010, men blev anket til EU-Domstolen, som frifandt selskaberne på grund af procedurefejl i EU-Kommissionens behandling af sagen.

Siden har EU-Kommissionen taget sagen op igen - uden at begå fejl - og er nået frem til præcis samme resultat som i første ombæring.

Ifølge Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef hos Sydbank, er der tale om en bøde, der kan mærkes.

- Det er ikke livstruende for SAS, men det faktum, at bødens størrelse svarer til syv-otte procent af selskabets børsværdi fortæller, at det altså er en meget stor bøde i SAS-regi, siger han til Ritzau Finans.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Barca-målmand: Neymars farvel var en...
bt.dk
Teenageren Emma trodsede sine...
bt.dk
Dansk koncert endte dramatisk: Gæst...
bt.dk
Politiet bekræfter: Vi har ham! Her...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx