Af - 20/08-14 12:18

Dette reklame-trick får os til at bruge flere pengeDette reklame-trick får os til at bruge flere penge

Barndomsminder og romantik fra gamle dage er et effektivt salgstrick, fastslår ny undersøgelse.

storybild

Brug af nostalgi og retro-elementer får forbrugere til at bruge flere penge, fastslår nyt studie. (Billede: screendump)

- Hvorfor er det, vi altid synes, at tingene var bedre i gamle dage?, lyder det fra en ældre mejeriarbejder i en Riberhus-reklame.

Og den brug af nostalgi ser man hos mange andre firmaer - for eksempel Den Gamle Fabrik eller senest Faxe Kondi, der spiller klart og tydeligt på retro-stemningen.

Og det er nok ingen tilfældighed, at mange virksomheder bruger barndomsminder og levn fra svundne tider i markedsføringen.

Denne reklame fornærmede et helt land
Denne reklame fornærmede et helt land

En ny undersøgelse fra University of Southampton, som er publiceret i Journal of Consumer Research, fastslår, at nostalgi i kommerciel sammenhæng får folk til at bruge flere penge.

Ifølge forskerne fremkalder den type reklamer en følelse af “social samhørighed”, hvor forbrugeren vægter gamle værdier og menneskelige relationer højere end penge. Og dermed sidder pungen angiveligt lidt mere løst i baglommen.

- Deres evne til at prioritere og bevare kontrollen over deres penge bliver mindre presserende, lyder det i en fælles udtalelse fra forskerne Jannine Lasaleta, Constantine Sedikides og Kathleen Vohs.

Uåbnet restaurants maskot provokerer gæster: Usmagelig markedsføring
Uåbnet restaurants maskot provokerer gæster: Usmagelig markedsføring

Rikke Lerhøj, der er marketingchef hos Royal Unibrew, der står bag Faxe Kondi, forklarer, at retro-lanceringen af sodavanden har været en stor succes:

- Vi kan se, at der ligger utrolig mange følelser i forhold til den arv og historie, som vi har med os. Faxe Kondi har været en del af manges ungdomsminder og erfaringer fra den første sportsklub. Derfor er vi gået tilbage til rødderne, hvor etiketten og flasken så anderledes ud, siger Rikke Lerhøj.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand klemt fast mellem bygninger:...
bt.dk
Grand Prix-legenden Lys Assia er død
bt.dk
Dansk realitystjerne jubler: 'Jeg har...
bt.dk
BT-journalist udsat for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx