04/11-15 08:46; Opdateret: 04/11-15 08:57

Mærsk skærer 4000 containerjobMærsk skærer 4000 containerjob

Maersk Line dropper skibskøb og nedlægger 4000 stillinger på grund af sløje undersigter for containersejlads.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto)

Udsigterne for skibsfragt af containere er så nedslående, at verdens største rederi på området, danske Maersk Line, nu skruer op for sit spareprogram.

Inden udgangen af 2017 vil rederiet, som indgår i A.P. Møller-Mærsk-koncernen, nedlægge mindst 4000 job, mens salgs- og administrationsomkostningerne skal sænkes med 250 millioner dollar om året.

- Vi er på en rejse, som skal transformere Maersk Line. Vi vil lave organisationen smallere og mere simpel. Vi vil forbedre vores kundeoplevelse digitalt og på samme tid arbejde så effektivt som muligt, siger Søren Skou, containerrederiets topchef.

Selskabet meddeler, at man vil forsøge reducere bemandingen gennem naturlig afgang og dermed mindske antallet af fyringer.

- Vi er færre folk i dag end for et år siden. Vi vil være færre næste år og året efter igen. Det er ikke nemme beslutninger at træffe, men det er nødvendige skridt for at transformere industrien, siger Søren Skou.

Rederiet mærker faldende efterspørgsel, og der er derfor ikke brug for den forventede mængde skibskapacitet.

Derfor har man valgt ikke at benytte en option på køb af seks nye containerskibe med en kapacitet tæt på 20.000 tyvefodscontainere, ligesom man også har takket nej til to mindre skibe med plads til 3600 tyvefodscontainere.

Desuden har rederiet besluttet at udskyde beslutningen om, hvorvidt man vil benytte en option på otte skibe med kapacitet til 14.000 tyvefodscontainere.

/ritzau/

Medie: Mærsk rykker tættere på stor korruptionssag
Medie: Mærsk rykker tættere på stor korruptionssag

Russer snød Mærsk for 23 millioner kroner
Russer snød Mærsk for 23 millioner kroner

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Snart bliver Danmark ramt af...
bt.dk
Michael Dyrby: Jeg kan ikke slippe...
bt.dk
Medie: Van der Vaart er brandvarm i...
bt.dk
Var stoffri i fem år: Kendt dansk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx