23/08-17 12:07; Opdateret: 23/08-17 15:03

Ny plan for DR koster 55-65 stillingerNy plan for DR koster 55-65 stillinger

DR har lavet en ny plan for fremtiden, som betyder forandringer i mediehuset, der skal finde 100 millioner.

storybild

København. DR har onsdag fremlagt en plan for, hvordan mediehusets fremtidige økonomi skal hænge sammen - og hvilke områder, man fremover skal satse mere på.

Planen betyder, at man skal finde 100 millioner kroner i budgettet.

I alt nedlægges mellem 55 og 65 stillinger som følge af planen og en række andre "omdisponeringer og tilpasninger i DR's indholdsproduktion", lyder det i en pressemeddelelse.

- Nu starter vi en dialog og en forhandlingsproces med de faglige organisationer, siger generaldirektør Maria Rørbye Rønn til Ritzau.

Hun kalder planen for en modig styrkelse af public service-profilen. Der udstikkes en ny kurs for koncernens programmer og nyhedsproduktion.

Så er spørgsmålet, hvordan DR's mange seere, lyttere og læsere kommer til at mærke det helt konkret.

- Jeg håber, at du som forbruger i fremtiden vil opleve, at DR står endnu mere tydeligt og distinkt med det indhold, vi laver, i sammenligning med alt det, du kan få alle mulige andre steder fra.

- I en digital verden kommer det danske indhold under pres. Og vi kan se, at jo mere digital, man er, jo mere tid bruger man på indhold fra udlandet.

- Derfor tror vi, at det er den rigtige kurs, at vi gør vores indhold tydeligere, så folk finder det og vælger det til i en digital virkelighed, hvor man selv aktivt vælger til.

Planen varsler også et nyt kulturmagasin i den bedste sendetid på DR 1 fra 2018.

- Det skal favne bredt og få endnu flere til at interessere sig for kultur, siger Maria Rørbye Rønn.

Til gengæld lukker programmet Pengemagasinet på DR1 for at vige pladsen for kulturmagasinet. Også underholdningsprogrammet X Factor lukker. Det er med til at finansiere planen.

- Det er et modigt fravalg, fordi det på mange måder havde været nemmere at fortsætte, fordi X Factor er en fantastisk succes, siger generaldirektøren.

Hun fortæller videre, at der skal produceres fiktionsserier til de 7-12-årige og til de yngre voksne. Serier, som skal udkomme på nettet først og derefter på DR's flow-kanaler.

Økonomiplanen har været længe undervejs. Den blev forsinket i foråret, da en voldgift slog fast, at man ikke kunne afskaffe medarbejdernes betalte frokostpause.

Den øvelse skulle ellers have indbragt 45 millioner kroner ud af det samlede sparemål på omkring 160 millioner kroner.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx