Af Ritzau - 25/07-16 07:45; Opdateret: 25/07-16 08:14

Adidas sagsøger dansk milliardfirma for krænkelse af varemærkeAdidas sagsøger dansk milliardfirma for krænkelse af varemærke

Adidas har demonstreret forsætlig og ondsindet hensigt om at udnytte goodwill, lyder anklagen blandt andet.

storybild

(Billede: Scanpix)

Den danske skovirksomhed Ecco er i USA blevet stævnet af den store konkurrent fra syd Adidas.

Det kan netmediet Finans.dk afsløre på baggrund af en stribe dokumenter i sagen.

I et omfattende søgsmål kræver Adidas, at Ecco stopper med at sælge bestemte sko og betaler erstatning, fordi Ecco angiveligt krænker Adidas' ikoniske varemærke med de tre striber.

Interesserer du dig for virksomhedsdrift, forretning og økonomi, og vil du opdateres med artikler om emnerne? Så like MX Penge på Facebook.

- Eccos handlinger demonstrerer en forsætlig, overlagt og ondsindet hensigt om at udnytte den goodwill, der er forbundet med det trestribede varemærke til stor og uoprettelig skade for Adidas, lyder det i stævningen sendt til en domstol i delstaten Oregon.

Adidas har ifølge Finans.dk endnu ikke sat tal på, hvor stort et beløb man mener, Ecco skal betale i erstatning.

I 2008 blev amerikanske Payless Shoesource dog dømt til at betale 65 millioner dollar i erstatning til Adidas for at krænke varemærket. Andre lignende sager er endt med forlig eller frifindelse.

Sagsanlæg: Højtstående Volkswagen-ansatte dækkede over snyd
Sagsanlæg: Højtstående Volkswagen-ansatte dækkede over snyd

Det tyske firma med de tre striber omsatte sidste år for 126 milliarder kroner, mens Ecco med hovedsæde i sønderjyske Bredebro solgte for 9 milliarder kroner. Striden drejer sig om en række forskellige Ecco-sko, som ifølge Adidas kan forveksles med sko fra netop Adidas.

Ecco bekræfter at have modtaget stævningen, men afviser påstanden.

- Ecco benægter en sådan overtrædelse, da vi tvivler på, forbrugerne vil være forvirrede og i tvivl om, om der er tale om en Adidas-sko eller en Ecco-sko, lyder det i en skriftlig kommentar til Finans.dk.

LÆS OGSÅ: Adidas klar med ekstremt eksklusive sneaks

LÆS OGSÅ: Grundlæggerens svigersøn giver chefpost videre i Ecco

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx