Af - 24/05-16 15:09; Opdateret: 25/05-16 14:35

Ikea-hackere spinder guld på køkken-fidusIkea-hackere spinder guld på køkken-fidus

Dansk duo henter en million dollar i investorkapital og er nu klar til at indtage New York og Berlin med deres redesignede Ikea-køkkener.

Bildstrecke im Grossformat »

Alle har ret til et fedt køkken, hed det i de glade friværdidage i nullerne, hvor danskerne bogstaveligt talt kørte deres i gennemsnit blot 5,7 år gamle køkkener på genbrugspladsen.

Dengang gik danskerne amok i lånefinansieret forbrug. I dag oven på finanskrisen handler det om deleøkonomi og kreativ udnyttelse af ressourcerne.

14-årig takker nej til 200 millioner kroner for sin virksomhed
14-årig takker nej til 200 millioner kroner for sin virksomhed

Den trend har iværksætter-duoen Jeppe Christensen, 32 år og økonom, og Michael Andersen, 42 år og ingeniør, samlet op og givet liv i deres køkkenfirma Reform, som kombinerer indmaden fra et standard Ikea-køkken med specialdesignende fronter og bordplader af verdensnavnene BIG – Bjarke Ingels Group, Henning Larsen Architects og Norm Architects.

- Vi har en ambition om at tilbyde hele verden det bedste design til en fornuftig pris.
Jeppe Christensen, medstifter og medejer af Reform

Reform har blot eksisteret i halvandet år, men er med en million dollar i frisk investorkapital allerede klar til åbne kontorer i New York og Berlin. Forventningen er, at omsætningen rammer 10 millioner kroner i år, siger Jeppe Christensen:

Er du interesseret i iværksætteri, forbrug og privatøkonomi, og vil du opdateres med historier om disse emner, så like MX PENGE her

- Tyskland ligger godt for os. Der bor 80 millioner mennesker, og de er interesserede i skandinavisk design. Samtidig har New York vist stort interesse for os, givetvis fordi Bjarke Ingels har designet et af vores køkkener (BIG er et kæmpe navn i New York, hvor BIG blandt andet har tegnet en del af det nye World Trade Center, red.).

Klaus Riskær investerer i sydamerikansk hashmark
Klaus Riskær investerer i sydamerikansk hashmark

Den primære målgruppe er unge, urbane børnefamilier, som er designinteresserede og prisbevidste, siger Jeppe Christensen.

Fronter og bordplade til et mindre L-formet køkken til en lejlighed koster cirka 25.000 kroner hos Reform. Dertil kommer Ikea-indmad for cirka 12.500 kroner plus hårde hvidevarer.


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Opsigtsvækkende vidneudsagn i retten:...
bt.dk
Hella Joof taler ud om sin store...
bt.dk
Chok-melding: Kæmpe tunnel-projekt...
bt.dk
God timing? Zuckerberg solgte...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx