Af - 16/11-16 16:55; Opdateret: 17/11-16 09:24

Pamper-finte skal sikre fagboss forlænget levetidPamper-finte skal sikre fagboss forlænget levetid

Han har tordnet mod pamperi og forgyldte fagbosser, men nu skal regel-finte sikre FOA-formand Dennis Kristensen ekstra tid i den vellønnede formandsstol.

storybild

FOA-formand Dennis Kristensen falder snart for FOA's egen aldersgræsen på 65 år, men han håber, at forbundet vil ændre reglerne, så han kan forsætte på formandsposten. (Billede: Scanpix/arkiv)

En af Danmarks mest markante fagbosser, FOA-formand, sidder egentlig i formandsstolen på lånt tid, da fagforbundets interne regler betyder, at han i februar 2018 fylder 65 år og dermed falder for forbundets aldersgrænse.

Men når FOA fra i dag til fredag i denne uge holder kongres, er der rejst flere forslag om ændringer af forbundslovene, der kan sikre, at Dennis Kristensen kan blive siddende frem til FOA’s næste ordinære konkres i 2019. Det skriver Finans.dk.

Rigmænd og bankdirektører bliver forgyldt af bankfiasko
Rigmænd og bankdirektører bliver forgyldt af bankfiasko

Dennis Kristensen afviser, at han har lod og del i de forslag, der vil gøre det muligt for ham at blive siddende i den vellønnede formandsstol, som indbringer ham en årsløn på 957.146 kroner plus 12,79 procent i pension.

Men er der på kongressen flertal for, at han skal blive siddende, gør han det hjertens gerne, siger han til Finans.dk:

Fagforbund: Opgør med kontrol skaber bedre velfærd
Fagforbund: Opgør med kontrol skaber bedre velfærd

- Jeg har Danmarks bedste job og er ikke kommet til at synes mindre om det med årene. FOA er centralt placeret i hele velfærdsdiskussionen, og jeg kan godt lide at forhandle overenskomster og at være med til at justere hele den supertanker, som fagbevægelsen er.

FOA: Kommuner skal sikre røgfri arbejdsplads for sosu'er
FOA: Kommuner skal sikre røgfri arbejdsplads for sosu'er

Dennis Kristensne blev selv valgt til formand på en ekstraordinær kongres i 2002, da FOA's tidligere formand faldt for aldersgrænsen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Historisk guldsmed lukker efter 169 år
bt.dk
Martin Brygmann: Jeg ved, at jeg kan...
bt.dk
Blot uger før sin død: Stephen...
bt.dk
Husker du Henrik og alle de andre?...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx