Af - 02/03-16 13:35

Firma vil give kvindelige ansatte betalt fri, når de har menstruationFirma vil give kvindelige ansatte betalt fri, når de har menstruation

"Gå hjem og hold fri". Sådan vil et engelsk firma nu sige til sine medarbejdere, når de har menstruationssmerter.

Bildstrecke im Grossformat »
Daily Mail skriver, at det engelske firma Coexist formegentlig er Englands første til at indføre en mentruationspolitik. Her ses virksomheden Coexist og nogle af de kvinder, der arbejder i den. - Hos Coexist vi er meget forstående. Hvis nogen er i smerte - ligegyldigt hvilken slags – skal de opfordres til at gå hjem, siger direktøren Bex Baxter til Daily Mail. Det er hende, der ses på billedet. På billedet ses den 40-årige, kvindelige dirketør Baxter og hendes medarbejdere i Coexist. - Arbejdspladsen har altid været meget store i slaget i forhold til mit behov. Jeg har haft mulighed for at holde fri, når jeg havde brug for det. Men indtil nu har der ikke været nogen formelle retningslinjer, siger hun til Daily Mail. Dali Mail skriver, at Nike menes at være den eneste verdensomspændende virksomhed, der officielt har indført menstruationfri, som en del af arbejdspladsens politik. - Det handler ikke kun om at holde fri, hvis du føler dig utilpas - men om at give folk lov til at være deres optimale selv, siger Bex Baxter til Daily Mail. På billedet ses en af firmaets medarbejdere. -Jeg talte med nogen den anden dag, og de sagde, at hvis det var mænd, der havde menstruation, ville en ligende politik omkring menstruationsfri være trådt i kraft noget tidligere, siger Bex Baxter til Daily Mail. Bex Baxter siger, at kvinder er tre gange så produktive efter en menstruation. - Det er en misforståelse, at fridage gør en virksomhed uproduktiv - faktisk skal ens arbejde synkronisere med kroppens naturlige rytme, siger Bex Baxter til Daily Mail.

Firma vil give kvinder betalt fri hver måned, hvis de har smerter på grund af deres menstruation.

Hysteriske anfald og humørsvingninger. Det plejer at være nogle af de ulemper, som - især mænd - forbinder med menstruation. Men når det er den tid på måneden, oplever mange kvinder også smerter.

Det vil det britiske firma Coexist nu tage hensyn til, ved at indføre betalt fri til dem af deres kvindelige medarbejdere, der oplever store smerter under menstruationen. Det skriver Daily Mail.

Coexist beskæftiger 31 medarbejdere, hvoraf kun syv er mænd. Den kvindelige direktør Bex Baxter forklarer, at ordningen skal skabe et gladere og mere produktivt arbejdsmiljø.

Interesserer du dig for arbejdsforhold og arbejdsmiljø, og vil du opdateres om emnerne? Så like MX Penge på Facebook.

- Jeg har ledet mange kvindelige medarbejdere gennem årene, og jeg har set kvinder på arbejdspladsen, som har lidt utrolig meget af menstruationssmerter, siger 40-årige Bex Baxter til Daily Mail og fortsætter:

- På trods af dette, føler de ikke, at de kan gå hjem, fordi det ikke kan klassificeres som sygdom, siger direktøren og påpeger, at det er uretfærdigt.

Toilettid: Derfor laver kvinder oftere stort, når de har menstruation
Toilettid: Derfor laver kvinder oftere stort, når de har menstruation

Bex Baxter har ofte selv kramper, når hun har "gæster fra Rødby".

I Danmark har man ikke hørt om ligende ordninger. Det fortæller Lise Bardenfleth, der er chefkonsulent i Dansk Arbejdsgiverforening. Hun mener, det er op til den enkelte virksomhed at beslutte, om de vil indføre en sådan ordning, og det kommer aldrig til at være en ordning, som Dansk Arbejdsgiverforening vil anbefale.

- I dag er det jo sådan, at du har ret til løn under sygdom. Hvis du har så slemme menstruationssmerter, at du er uarbejdsdygtig, må man jo ligge dig syg. Så har man ret til fravær. Dybest set er det jo bare sådan, at hvis du rent faktisk kommer på arbejde, så er du ikke syg nok, siger hun.

I det engelske firma Coexist har man dog ikke ønsket at betegne 'menstruations hjemmedagene' som"sygedage", men i stedet kaldt det, hvad det var: Fri på grund af menstruationssmerter.

Konceptet er ifølge Bex Baxter hilst velkommen af både de mandlige og kvindelige medarbejdere.

- Alt for længe har der været et tabu omkring menstruation. Jeg har haft kvindelige medarbejdere, der har fortalt mig, at de er flove over at indrømme, at de er i smerte, siger Bew Baxter til Daily Mail.

Nyt svensk forslag: Menstruation skal være gratis
Nyt svensk forslag: Menstruation skal være gratis

Det er ikke en fremmede tanke at give kvinder fri under deres menstruation. Metroxpress skrev for nyligt , at myndighederne i den kinesiske provins Anhui har givet kvinder lov til at få betalt fri hver måned, når de har kraftige smerter under deres menstruation - hvis de kan fremskaffe en lægeerklæring vel at mærke.

Derfor skal du passe på med at sove med tampon
Derfor skal du passe på med at sove med tampon

LÆS OGSÅ: Alexandra deler vandene med sit meget ærlige billede - frastøder det dig?

LÆS OGSÅ: Tidspunktet for din første menstruation kan afsløre en masse om dit helbred

LÆS OGSÅ: TV: Pinligt! Se forældre tage den akavede menses-snak på en helt ny måde

LÆS OGSÅ: Nu får 'Barbie' langt om længe sin menstruation

LÆS OGSÅ: 26-årig: Derfor lod jeg menstruations-blodet flyde under maraton

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tidligere Brøndby-træner forlænger...
bt.dk
Kæmpe skandale i spansk topklub:...
bt.dk
Axelsen kæmper mod tiden: Nu afgøres...
bt.dk
Politiet hylder ærlig mand: 'Hvis...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx