Af - 18/04-14 11:07

Har du ferie til gode? Surt show!Har du ferie til gode? Surt show!

En stor del af danske ansatte har oplevet problemer med at få afholdt den ferie som de har tilgode, på grund af arbejdsgiverens planlægning, det viser ny undersøgelse.

storybild

I en rundspørge svarer 42 procent af de adspurgte, at de har oplevet, at det var vanskeligt at få brugt restferie inden ferieårets udløb. Arkivfoto. (Billede: Polfoto/EHRBAHN JACOB)

Ferieåret udløber 30. april, derfor er det nu højsæson for at få afholdt restferie rundt omkring på landets arbejdspladser, men det er ikke altid så ligetil, når alle på kontoret vil have ferie samtidig.

Ingen løn, ingen ferie og ingen søvn. Her er verdens hårdeste job
Ingen løn, ingen ferie og ingen søvn. Her er verdens hårdeste job

I en ny rundspørge af analyseinstituttet Wilke for Avisen.dk svarer 42 procent, at de har oplevet, at det var vanskeligt at få afholdt restferie, fordi det passede dårligt ind i arbejdspladsens planlægning.

Sådan kommer du fit hjem fra ferie
Sådan kommer du fit hjem fra ferie

Hos fagforbundet HK Handel ser man med alvor på tallene.

- Det er ret alvorligt, hvis så mange har haft svært ved at holde deres ferie. Arbejdsgiverne har jo en forpligtelse til at planlægge sådan, at alle medarbejdere får afviklet deres ferie - og skal i den forbindelse tage hensyn til medarbejdernes ønsker og behov, siger faglig chef Kim Jensen til Avisen.dk.

Så meget mere sex har vi på ferien end derhjemme
Så meget mere sex har vi på ferien end derhjemme

Hos arbejdsgiverne kan man også godt se det problematiske, men Dansk Erhverv mener, at ansvaret ligger hos både arbejdsgiver og ansat.

- 42 procent er mange. Men det understreger vigtigheden af bedre planlægning fra begge parters side, siger Rikke B. Ørum, chef for HR og Arbejdsmiljø i Dansk Erhverv, og fortsætter:

- Ellers risikerer man netop at havne i den her kedelige situation, hvor det nærmest er umuligt at få afviklet den sidste ferie. Og vi ved, at det omvendt kan skabe gnidninger, hvis medarbejdere bliver presset til at lægge deres ferie på et bestemt tidspunkt, siger Rikke B. Ørum.

Tak, SKAT! Så er der bonus-ferier til danskerne
Tak, SKAT! Så er der bonus-ferier til danskerne

Hos HK opfordrer man de ansatte til at tage kontakt til deres fagforening, hvis man bliver forhindret i at holde sin ferie af arbejdsgiveren. Ansatte har nemlig ret til at overføre en ferieuge til næste ferieår men, kun hvis den ansatte selv ønsker det. I rundspørgen svarer 17 procent, at de har for meget ferie til resten af året.

Dette er sommerens store trend på charterferien
Dette er sommerens store trend på charterferien

- Så må man jo få opdraget den arbejdsgiver, arbejdsgivere har ingen ret til at udskyde ferie, det kan alene ske på medarbejderens initiativ, siger Kim Jensen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skær ned på mayonnaise for tarmenes...
bt.dk
Frankrig hylder helten fra...
bt.dk
Stak af efter ydmygelse: Serena...
bt.dk
Forældre raser over børne-program på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx