Af Bo Poulsen - 15/12-17 18:53

Svensk myndighed advarer: Livsfarlig vare solgt i danske Netto-butikkerSvensk myndighed advarer: Livsfarlig vare solgt i danske Netto-butikker

Elsäkerhetsverket kalder den for 'rigtig farlig'.

storybild

Den svenske sikkerhedsstyrelse Elsäkerhetsverket har fredag morgen advarer mod en farlig el-fatning, som er solgt i de svenske Netto-butikker. Elsäkerhetsverket kalder den for 'rigtig farlig'. Netto i Danmark har midlertidigt valgt for en sikkerheds skyld at fjerne produktet fra de danske butikker.

Ifølge Ekstra Bladet er fatningerne importeret fra Kina af den tidligere DR-direktør Kenneth Plummers firma Ronald A/S. De er også købt af og solgt i danske Netto-butikker.

»Fatningen er farlig eftersom den er fejl-konstrueret og bliver spændingsførende,« siger Thomas Nilson, inspektør ved Elsäkerhetsverkets produktafdeling, til avisen.

Thomas Nilson lægger vægt på, at der er en 'meget høj risiko for elektrisk stød', hvis man bruger el-fatningen. Fatningerne er solgt i pakker af to stk. for 50 kroner i danske Netto-butikker.

Fatningen har en indbygget sensor, som registrerer, når solen går op og ned og tænder og slukker lyset i lampen derefter.

Ekstra Bladet har konfronteret Netto med Elsäkerhetsverkets vurdering af produktet. I en mail udtaler Nettos sortimentsdirektør Martin Hasgard Olesen, at de ikke vurderer, at den er farlig. Ikke desto mindre har de valgt at fjerne den fra deres danske butikker.

'Vi kan bekræfte, at det svenske Elsäkerhetsverket har bedt os tilbagekalde en fatning, som ellers er testet og godkendt efter gældende europæisk lovgivning. Selvom den svenske test, efter vores samt vores leverandørs bedste overbevisning, ikke er lovpligtig, ligesom fatningen vurderes til at være meget sikker, følger vi naturligvis Elsäkerhetsverkets anvisninger. Og vi fjerner for en sikkerheds skyld også fatningen fra vores danske butikker, mens vores leverandør får etableret en dialog med Elsäkerhetsverket, som indtil nu ikke har været til at få fat i trods gentagne henvendelser.'

Her ses fatningen, som potentielt kan være livsfarlig.

Karl Lücking fra Ronald A/S skriver i en mail til Ekstra Bladet:

'Vi kan bekræfte, at det svenske Elsäkerhetsverket har bedt Netto og os tilbagekalde en fatning, som ellers er testet og godkendt efter gældende europæisk lovgivning. Selvom den svenske test, efter vores bedste overbevisning, ikke er lovpligtig, følger vi naturligvis Elsäkerhetsverkets anvisninger. Fatningerne fjernes for en sikkerheds skyld også fra Nettos danske butikker, og vi forsøger at få en dialog med Elsäkerhetsverket, som indtil nu ikke har responderet trods gentagne henvendelser.'

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kendt hotelkædes filial skal betale...
bt.dk
Fie Laursen flyttet sammen med...
bt.dk
En af verdens bedste fodboldspillere...
bt.dk
Dansk musiker vil være 'X...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx