Af - 26/09-16 10:32; Opdateret: 26/09-16 10:57

Supermarked lancerer nyt koncept: Tjen penge på at købe ind for naboenSupermarked lancerer nyt koncept: Tjen penge på at købe ind for naboen

Nu kan du få dine indkøbsposer leveret af andre privatpersoner, der i forvejen er nede og handle i den lokale Rema 1000.

Bildstrecke im Grossformat »

Kilde: En ny undersøgelse, som Retail Institute Scandinavia A/S står bag.

Alle unge over 15 år kan nu bytte tilværelsen som flaskedreng eller avisbud ud med jobbet som indkøber.

I dag lancerer Rema 1000 nemlig en nyt, deleøkonomisk koncept, der går ud på, at naboen, gymnasieeleven eller en helt tredje kan hjælpe andre privatpersoner med deres indkøb. Konceptet kører fra 25. oktober.

Like MX Penge på Facebook, hvis du vil opdateres med artikler om indkøb, forbrug og forretning.

For at benytte dig af ordningen skal du downloade appen Vigo. Her kan man som privatperson registrere sin online bestilling af varer fra Rema 1000.

Via appen bliver platformen åben for alle indkøbere i dit nærområde, som kan vælge at handle og levere dine varer til den ønskede adresse. Man vælger selv tidspunkt for levering.

Denne supermarkedskæde giver alle de andre baghjul
Denne supermarkedskæde giver alle de andre baghjul

Alle kan tilmelde sig som både indkøbere og derefter handle og levere indkøbsposerne på cykel, gåben eller noget helt tredje. Hvilken rute du benytter, samt hvem og hvor mange du vil handle for, bestemmer du selv.

Indkøbere må dog højst bruge én time, fra de går ud af butikken, til de er fremme hos kunden. Indeholder ordren frostvarer, må der dog højest gå 30 minutter.

Flere danskere er begyndt at handle på internettet, men i dag skal de bestille i god tid, og der er store minimumskøb. Samtidig udfordrer den klassiske internethandel butikkernes fremtid ude i lokalsamfundene. Med Vigo får danskerne mulighed for at internethandle det, som de har brug for lige nu. Det bliver indkøbt i den lokale Rema 1000 og leveret af andre kunder. Det er positivt for kunderne og for butikkerne.
Det siger Jesper Bove, der er direktør for Remas nye deleøkonomi-koncept til metroxpress.

Selvom Viggo-appen først bliver tilgængelig fra 25. oktober, kan man allerede nu skrive sig op som indkøber, og det er der ifølge Rema 1000'ens direktør mange, der nu har gjort.

- Der er allerede mange unge, som skriver sig op på vigo.dk som indkøbere. Unge er meget hurtige til at byde ind på de nye deleøkonomiske services, især når de er digitale. Hvorfor bygge store lagre og kører rundt med lastvogne i byerne, når vi kan hjælpe hinanden," siger Henrik Burkal, Administerende direktør i Rema 1000 til metroxpress.

Pung med 204.900 kroner fundet foran Rema 1000
Pung med 204.900 kroner fundet foran Rema 1000

Om Vigo-ordningen

Betaling


Der bliver reserveret et beløb på din MobilePay-konto, når du bestiller varer på Rema 1000'ens nye deleøkonimi app, Vigo. Beløbet svarer til varernes pris plus penge til indkøberne.

Pengene bliver trukket fra din konto, når du modtager varerne.

Forsikring


Rema 1000 har indgået en aftale med forsikringsselskabet Alm. Brand om en kollektiv ulykkesforsikring, så indkøbere er forsikret, mens de handler varer for andre.

Skat


Det er skattepligtigt at være indkøber for Rema 1000, og indkøberne skal selv registrere deres indtjening.

LÆS OGSÅ: Ægproducenter vil have mere tid til at udfase buræg

LÆS OGSÅ: Stor butikskæde følger trop: Dropper salg af buræg

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Brøndby har kurs mod kæmpe nedtur:...
bt.dk
Obama skriver kontrakt: Det skal han...
bt.dk
Meghan Markles familie i problemer...
bt.dk
Butiksgigant på vej til Danmark: 'Kun...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx