Af - 12/05-15 14:30; Opdateret: 12/09-16 12:37

Dealsites: Fuppede ur-kunder får deres penge tilbageDealsites: Fuppede ur-kunder får deres penge tilbage

Fup. De kunder, der har købt stort set værdiløse fup-ure af mærket Rêves på danske dealsites og på Ursektionen.dk, for op til 1.495 kroner, får deres penge retur, lover sælgerne.

storybild

Rêves-Urene så eksklusive ud på hjemmesiden www-reves-watches.com. Men skinnet bedrager. Uret indeholder et af de billigst mulige quartz-urværker og er højst 100 kroner værd ifølge en urmagermester, der har vurderet uret for metroxpress. (metroxpress har fremhævet den vejledende udslagspris på fup-uret med rødt). (Billede: Screenshot fra reves-watches.com)

- Vores kunder skal ikke lide under, at vi er blevet snydt.

Sådan lyder det samstemmende fra Berlingske Medias dealsite Sweetdeal, dealfighter.dk og Ursektionen.dk, efter metroxpress i går afslørede, at 'eksklusive' Rêves-ure solgt på disse sites - med henvisning til en førpris på 9.299-9.499 - i virkeligheden er fup-ure.

To handelsstudenter fra Fyn havde selv fundet på urmærket 'Rêves' og fik maj 2013 oprettet den international klingende hjemmeside www.reves-watches.com, hvor urforhandlere kunne finde en vejledende udsalgspris på 1.250 euro.

Men Rêves-uret koster højst 100 kroner at få lavet i Kina eller Taiwan - inklusiv fragt - vurderer en urmagermester med 30 års erfaring over for metroxpress.

(se videoen i den linkede artikel lige nedenfor, hvor urmagermesteren piller uret og de to handelsskolestudenters historie fra hinanden).

To handelsstudenter fanget i stort fupnummer med ure
To handelsstudenter fanget i stort fupnummer med ure

Thomas Mørk, chef for Sweetdeal i Danmark siger, at dealen med Rêves-urene var lavet gennem Sweetdeals daværende partner Nicetrends, som havde skrevet under på, at førprisen var korrekt:

- Derudover har vi også selv undersøgt prisen som en del af vores faste procedurer, og fandt prisen på reves-watches.com.

Sweetdeal har afbrudt samarbejder med Nicetrends, og utilfredse kunder har fået pengene refunderet. Thomas Mørk tilføjer, at de Rêves-købere, der måtte henvende sig forgæves til Nixetrends, i stedet kan kontakte Sweetdeal og få løst deres problem.

- Det er helt afgørende for vores forretningsmodel, at man som kunde kan stole på de førpriser, vi angiver, og derfor er det selvfølgelig rigtig ærgerligt for os, når det viser sig, at førprisen i det her tilfælde er tvivlsom, siger Thomas Mørk.

Er du interesseret i historier om penge, forbrug og iværksætteri, så like MX PENGE her


Også Dealfigher.dk holder sine kunder skadeløse:

- De heldigvis få kunder, der nåede at købe uret , er alle blevet tilbudt at få pengene tilbage. Nu ligger jeg så inde med ure for knap 90.000 kroner, som er totalt værdiløse. Det er vanvittigt mange penge for en ung iværksætter, siger medejer af Dealfighter Casper Blom.

Luksus-iværksætter i problemer - igen
Luksus-iværksætter i problemer - igen

Søren Bælum, ejer af Ursektionen.dk, har også kontaktet sine Rêves-kunder med tilbud om, at de kan refundere urene. Ligesom de andre sites-ejere understreger han, at han har købt og videresolgt urene i god tro.

Søren Bælums leverandør var den unge iværksætter Emil Schmidt, som ejer Nicetrends.dk. Emil Schmidt vil ikke svare på, hvor han har Rêves-urene fra.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx