Af - 27/03-14 14:10

Danske bilmekanikeres boykot var ulovligDanske bilmekanikeres boykot var ulovlig

Brancheorganisation for autoreparatører, CAD, får kritik af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen for at opfordre til ulovlig boykot af online værkstedsportal.

storybild

Brancheorganisation for autoreparatører, CAD, får kritik af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen for at opfordre til ulovlig boykot af online værkstedsportal. (Billede: OLESEN PETER HOVE)

En ny afgørelse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen kan vise sig at være en fordel for danske bilister.

Værkstedsportalen autobutler.dk har tidligere klaget over Centralforeningen for Autoreparatører i Danmark, CAD, for at opfordre sine medlemmer til at boykotte virksomheden.

Bilreperatørernes forsøg på at forhindre Autobutler.dk i at udøve forretning er ulovlig, fastslår styrelsen, der kommer med en hård kritik af brancheorganisationen:

Bilisternes dom: Her er værkstederne der klarer det bedst
Bilisternes dom: Her er værkstederne der klarer det bedst

- Det er en alvorlig overtrædelse af konkurrenceloven, når en stor brancheorganisation som CAD opfordrer til at boykotte Autobutler. Portalen bidrager til at øge konkurrencen blandt autoværksteder i Danmark, og medvirker til at øge prispresset på værkstederne, siger direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Agnete Gersing.

Hun mener, at Konkurrencerådets afgørelse kommer både forbrugerne og de mest effektive autoværksteder til gode:

- Ved at bruge portalen får de effektive værksteder bedre mulighed for at hverve nye kunder, og forbrugerne vil spare penge på deres værkstedsregning.

Disse biler skal oftest på værksted
Disse biler skal oftest på værksted

Autobutler.dk's ejere er tilfredse med afgørelsen:

- Det er selvfølgelig glædeligt, at vi nu har fået Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens ord for, at det arbejde vi laver, er til glæde og gavn for både værksteder og bilejere, og vi er helt på linje med styrelsen omkring den gennemsigtighed, en onlineportal som vores skaber, siger partner og medstifter Peter Michael Oxholm Zigler.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx