Af Ritzau - 01/03-17 07:36; Opdateret: 01/03-17 07:57

Novos USA-direktør har sagt sit job opNovos USA-direktør har sagt sit job op

Et halvt år efter at være tiltrådt i vigtig stilling har topchef i Novo Nordisk sagt op. Afløseren er fundet.

storybild

Jakob Riis blev for bare et halvt år siden udnævnt til hovedansvarlig for det amerikanske marked, men nu har han sagt op i Novo Nordisk. (Billede: Scanpix/Nils Meilvang)

Netop som Novo Nordisk skulle i gang med at vende en kedelig udvikling på selskabets allervigtigste marked, har chefen for det lukrative amerikanske marked sagt sit job op.

Medicinalselskabet meddeler, at Jakob Riis, der overtog jobbet i september, ikke længere skal stå i spidsen for arbejdet.

I stedet har man udpeget amerikaneren Doug Langa som ny USA-chef.

- Vi er selvfølgelig kede af at se Jakob Riis forlade os. Han har gjort det godt gennem sin karriere i Novo Nordisk, og vi ønsker ham alt godt fremover, siger bestyrelsesformand Göran Ando i en pressemeddelelse.

Han byder samtidig Doug Langa velkommen i jobbet.

- Dougs erfaring fra det amerikanske farmamarked, hans ledelseskompetencer og ekspertise indenfor market access gør ham til en naturlig arvtager for Jakob Riis, siger han.

Ansvarsoverdragelsen sker øjeblikkeligt, men Jakob Riis vil fortsætte i selskabet en tid endnu og bistå med at få overgangen til at ske bedst muligt.

Jakob Riis har arbejdet i Novo Nordisk i mere end 20 år. Han var tidligere en del af salgsstyrken i USA, inden han i 2005 blev udnævnt til chef for international markedsføring.

I april 2015 blev han gjort ansvarlig for salget i Kina og Stillehavsområdet og blev regnet som en mulig efterfølger til Lars Rebien Sørensen som administrerende direktør.

Det blev dog Lars Fruergaard Jørgensen, der fik tilbudt den post, og i stedet fik Jakob Riis ansvaret for salget i USA, som udgør godt halvdelen af Novos omsætning.

Hans afløser har bred erfaring inden for medicinalindustrien. Doug Langa har tidligere arbejdet for Johnson & Johnson og GlaxoSmithKline.

Han kom til Novo Nordisk i 2011 og var tidligere en del af ledelsen i det amerikanske datterselskab.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dårlig stemning i X Factor-studiet:...
bt.dk
Her er Danmarks dyreste lejebolig
bt.dk
'X Factor'-favorit mistede sin far:...
bt.dk
Din soveposition bestemmer din hovedpude
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx