Af - 21/08-14 07:30

Danske feriebyer: Internationale kreditkort, nej tak!Danske feriebyer: Internationale kreditkort, nej tak!

Nordmænd, tyskere og andre turister i større danske feriebyer kan ikke bruge deres internationale kreditkort. For ringe, siger turismeekspert.

storybild

Der er skønt i Blokhus, men det er svært at komme af med sine penge, bemærker Norges største netavis Vg.no. (Billede: polfoto/arkiv)

Vi gør det ikke nemt for turisterne – og os selv - her i landet. Selv om de fleste er enige om, at Danmark skal have fat i en større del af turisterne og deres rare penge, er det nemlig nærmest umuligt for turisterne at komme af med deres penge i flere større feriebyer i Danmark, hvor blandt andet restauranter kun modtager Dankort eller kontanter.

Kærligheds-turister strømmer til Danmark
Kærligheds-turister strømmer til Danmark

Det har Norges største avis på nettet Vg.no bemærket med stor undren.

I blandt andet Blokhus i Nordjylland må nordmænd, tyskere og andre turister med helt almindelige internationale kreditkort som visa og MasterCard gå forgæves eller lede efter en hæveautomat, så de kan betale eksempelvis restaurantregningen. Det gør ferien unødig ubekvem for turisterne, mener Visit Denmark.

Hun elsker sin selfie-stang
Hun elsker sin selfie-stang

- Men vi kan ikke gøre andet end opfordre til, om man ikke kan gøre det lidt bedre. Som turist vil man jo gerne have det nemt og bekvemt, siger pressechef i Visit Denmark Mikkel Thrane.

Også lektor og turismeforsker Lise Lyck, CBS, opfordrer de handlende til at oppe sig.

Ny aftale skal sikre flere sydkoreanske turister i København
Ny aftale skal sikre flere sydkoreanske turister i København

- Det er simpelthen et for ringe serviceniveau. Vi ved, at turisterne lægger færre penge, når man gør det besværligt for dem. Vi gør altså det stik modsatte af, hvad der er brug for for at gøre Danmark til et godt turistlan, siger hun og tilføjer:

- Den slags dårlige oplevelser, husker turisterne, og det sender et dårligt signal om Danmark, når et stort medie som Vg bringer sådan en historie op.

Hun anbefaler de lokale handelstandsforeninger at få installeret betalingsterminaler til internationale kreditkort hurtigst muligt.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Husker du X Factor-vinderen Emilie?...
bt.dk
LIGE NU: Politiet leder efter fire...
bt.dk
Danskere snyder eller dummer sig:...
bt.dk
Hidtil bedste afsnit af 'Liberty':...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx