Af - 09/05-14 13:16

Ny øl-regel sætter bryggere i fuld svingNy øl-regel sætter bryggere i fuld sving

Fremover må bryggerier kalde en øl på 0,5 procent for alkohol-fri. Det vil skabe en stor vækst i nye øl-varianter, lyder det fra producenter.

storybild

Danske bryggerier må fremover kalde øllen for 'alkohol-fri', hvis den indeholder 0,5 procent. (Billede: Roland Weihrauch/picture-alliance/dpa/AP Images )

Danske forbrugere kan godt regne med, at der snart kommer en hel ny gruppe af varer på hylderne i de danske supermarkeder med udtrykket “alkoholfri” stående på etiketten.

Sådan lyder det fra flere danske bryggerier samt Bryggeriforeningen, som metroxpress har talt med.

Vil du opdateres løbende med nyheder inden for forbrug og erhverv? Så 'like' MX Penge her.

Den ny regel fra Fødevareministeriet, som betyder, at øl-producenter fremover må kalde øl for alkohol-fri, hvis de indeholder 0,5 procent alkohol, gør det nemlig ifølge bryggerierne langt nemmere at lave øl “uden alkohol”, der rent faktisk smager godt. Tidligere var grænsen 0,1 procent.

Danskerne går amok i specialøl
Danskerne går amok i specialøl

- At vi nu kan mærke det som alkoholfrit, vil betyde rigtigt meget for hele den kategori. I dag fylder danskernes forbrug af lav-alkohol-øl kun omkring 1,4 procent af markedet, og vi tror på, at det kommer til at udgøre 5-6 procent i løbet af nogle år, siger Jens Bekke, der er kommunikationsdirektør hos Carlsberg.

Han oplyser, at Carlsberg både vil lancere egne produkter, men virksomheden vil også importere udenlandske varianter - eksempelvis Erdingers alkohol-fri øl, der er populær i Tyskland.

Rekord: Over 800 nye øl i år - hvilken er bedst?
Rekord: Over 800 nye øl i år - hvilken er bedst?

Bryggeri Skovlyst, der producerer special-øl, ser også muligheder i det nye segment.

- Der vil ske en masse på det område, og vi overvejer i øjeblikket at lancere en alkoholfri øl inden for Skovlyst-universet i 2015, siger brygmester og direktør Casper Møller.

Bryggeriforeningen forventer, at markedet for alkoholfri øl vil komme på linje med Tyskland og Sverige, hvor der bliver drukket langt flere af den slags øl.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Verdensberømt ø lukker
bt.dk
Stjernen fortæller om rædselsaften:...
bt.dk
Skole forbød eleverne at fejre blå...
bt.dk
Se videoen: Fagboss i voldsomt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx