Af - 24/04-15 09:55

Liste: Her er sommerens nye isListe: Her er sommerens nye is

Dejligt vejr kalder på kold is. Læs hvilke nye is, du kan sætte tænderne i.

Bildstrecke im Grossformat »

Hvilke nye is og smage byder sæsonen på? Vi har spurgt Paradis, Frisko og Hjem-IS.

Når vejrguderne smiler til danskerne, kan det aflæses på salgstallet hos isfabrikanterne. Læs hvilke is, sæsonen byder på.

Hos Hjem-IS har forårets nye is mexikanske rødder: Isen 'Nacho' består af en ”tacoskal” fyldt med chokoladeis. Den særprægede is er ifølge salgsdirektør, Tom Roth, allerede blevet vældig positivt modtages. Til juni lancerer Hjem-IS frozen yogurt med tre forskellige smage. Salgsdirektøren vil ikke ud med alle smagene, men afslører, at den ene smager af jordbær.

- Vi bruger vores facebook-side til at afprøve vores ideer på kunden. Vi spurgte brugerne, om de ville være interesseret i smoothies-is, som har færre kalorier end almindelig is. Det var de, og for 14 dage kom isen på markedet, siger Tom Roth.

TV: Gider du heller ikke de traditionelle vafler i dag? Se hvad du også kan lave
TV: Gider du heller ikke de traditionelle vafler i dag? Se hvad du også kan lave

Hos Paradis introducerer de året rundt hver måned en ny isvariant. Til maj kan de isglade kunder hos Paradis køle tungen med isen 'Cookiedough'. En is, som indeholder små stykker af dej og belgisk chokolade.

- Vi lader os ofte inspirere af de isforslag, vi får fra kunderne. Vi har før haft Cheesecakeis, og så forslog en kunde os, at lancere samme is tilsat skovbær. Sådan opstod den nye issmag: 'Cheesecake med skovbær', fortæller Marketing Manager fra Paradis Søren Falck Hansen.

TV: Passer du på den slanke linje på vaffeldagen? Frygt ej - se med her
TV: Passer du på den slanke linje på vaffeldagen? Frygt ej - se med her

Hos Frisko er Magnum hvert år et hit. Derfor byder sæsonen også på to nye Magnum-varianter: Magnum med Crème Brûlée og med Tiramusù. Det er dog ikke alle udgaver af Magnum, der får danskernes tænder til at løbe i vand. I år er iskortet tømt for: 'Magnum Pistacio', 'Magnum Pink' og 'Magnum Silver'.

Fredagsslik kan give børn varige skader og mén
Fredagsslik kan give børn varige skader og mén

Hvor Frisko kun har skilt sig af med en enkelt børneis, er flere is på retræte hos Paradis. Skyr-is har gjort en ende på Yougurtis, og is med blommesmag blev ikke en succes sidste år. Frugten er ifølge Søren Falck Hansen ikke en kendt nok ismag.

Paradis eksperimenterede også med en sød olivenis, men selvom testpersonerne kunne lide isen sælger ideen om oliven som is-smag ikke.

Danskerne er meget konservative, når det kommer til valg af is – jyderne lidt mere end sjællænderne. De går meget forsigtigt frem med at prøve nye smage,
siger Søren Falck Hansen.

At danskerne er mest tilbøjelig til at vælge klassiske smage som vanilje, chokolade og jordbær er Tom Roth fra Hjem-IS helt enig i.

Det var ikke muligt at få en kommentar fra Premier Is.

LÆS OGSÅ: Dansk firma snød med prisen på chokolade

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx