Af - 11/08-14 14:51

Hotpants og sandaler provokerer din chefHotpants og sandaler provokerer din chef

52 procent af de danske ledere har givet en påtale til en medarbejder, der ikke overholder arbejdspladsens dresscode, viser undersøgelse.

storybild

Det kan godt være, du synes, at korte short er rart på arbejdet, men det stemmer ikke altid overens med virksomhedens dresscode. (Billede: AP)

Møder du ofte op på arbejdet iført lårkorte shorts, sandaler eller en lille soltop, så skal du måske overveje, hvad chefen mon går og tænker om din påklædning.

En ny undersøgelse, som YouGov har foretaget for Lederne, viser nemlig, at det i mange tilfælde bliver opfattet som uacceptabelt at være lidt for “afslappet” klædt.

Syg 'dresscode': Dette fik hende smidt ud fra sit afdansningsbal
Syg 'dresscode': Dette fik hende smidt ud fra sit afdansningsbal

Her svarer hele 52 procent af ledere i danske virksomheder, at de en enkelt eller flere gange har givet påtaler til medarbejdere, der ikke overholder arbejdspladsens dresscode. I 2013 var tallet 42 procent.

- Når over halvdelen af lederne har fundet det nødvendigt at give påtaler på dette område, understreger det, at der på mange virksomheder er behov for klare retningslinjer, siger Flemming Andersen, der er ledelsesrådgiver hos Lederne.

- Har man en dresscode, som alle medarbejdere bliver gjort bekendt med, undgår man misforståelser, og det bliver lettere både at være leder og medarbejder.

Restaurant smed 4-årig dreng ud for at bære forkert t-shirt
Restaurant smed 4-årig dreng ud for at bære forkert t-shirt

Undersøgelsen viser desuden, at 17 procent af de danske arbejdspladser har en nedskreven dresscode, mens 27 procent har uskrevne regler.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet advarer: Luk ikke op for...
bt.dk
Jakob har sat sig et vildt mål: Vil...
bt.dk
13 unge bilister taget af politiet på...
bt.dk
Erhvervsmanden Carl Christian Nielsen...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx