Af - 13/10-16 04:00; Opdateret: 13/10-16 15:46

Tendens: Mor tager med til jobsamtalenTendens: Mor tager med til jobsamtalen

Flere danske virksomheder fortæller, at de af og til oplever, at mor sidder med til jobsamtalen. En tendens, der bestemt ikke gavner jobansøgerens mulighed for at få jobbet.

Bildstrecke im Grossformat »

Flere virksomheder og organisationer oplever, at jobansøgeren har mor med til jobsamtalen.

Hvor ser du dig selv om 10 år? Hvad er dine svagheder? Hvad tænker du i forhold til løn?

Spørgsmålene til en jobsamtale er ikke altid lige lette at svare på, og det får bekymrede mødre til at tage med til jobsamtalen. Det fortæller flere virksomheder, som metroxpress har været i kontakt med.

Blandt andet HK Hovedstaden, Sommerland Sjælland, Rema 1000, Dansk Arbejdsgiverforening og Coop, der ejer Fakta, Superbrugsen, Kvickly og Irma.

Vil du opdateres med artikler om jobmarkedet og arbejdsmiljø, så like MX Penge på Facebook.

Tendensen kan Ole Holdgaard også nikke genkendende til. Han ejer organisationen "Ungarbejde.dk", der formidler job til unge.

Han har tidligere spurgt flere HR-chefer om, hvad de oplever, at unge gør godt og dårligt til jobsamtalen, og her sagde flere chefer, at de havde oplevet, at unge hev forælderen med til samtalen. Noget, som HR-cheferne mente, var det værste, man kunne gøre.

- Ofte sker det, fordi moren gerne vil være sikker på, at forholdene på arbejdspladsen er i orden. Man hører jo engang imellem nogle skrækhistorier om unge i arbejde, der ikke får nok i løn eller arbejder for meget, siger Ole Holdgaard.

Han bliver mindst en gang om måneden ringet op af en mor, der fortæller, at hun har tænkt sig at tage til jobsamtale, men han har frarådet det til alle dem, han har haft i røret.

- Jeg har ikke hørt om én eneste jobsamtale, hvor mor var med, som var en succes.

Kæmpe kø til job i Joe & The Juice: Det er ikke et arbejde - det er en livsstil
Kæmpe kø til job i Joe & The Juice: Det er ikke et arbejde - det er en livsstil

Også hos Jobindex, HK Hovedstaden, Dansk Arbejdsgiverforening, og Djøf fraråder de, at moren følger i hælene, når barnet skal til jobsamtale:

- Lad være med at tage mor med. Det vil sende et meget uheldigt signal til arbejdsgivere om, at jobansøgeren nok ikke er så moden og selvstændig, som man som arbejdsgiver forventer, siger Mette Knudsen, rådgivningschef i Djøf til metroxpress.

Det er dog ikke altid det samme som, at man ikke får jobbet, når mor er med til jobsamtalen. I HK har man hørt om en virksomhed, der gjorde en undtagelse:

Alexander gik til den forkerte jobsamtale - og fik jobbet
Alexander gik til den forkerte jobsamtale - og fik jobbet

- Vi har i et eksempel hørt, at en arbejdsgiver efter at have holdt jobsamtale med den unge og hans far som tilhører, bad den unge om at komme igen dagen efter - men uden far - for, at de kunne tage en snak mere. Den unge kom igen alene dagen efter og fik jobbet, siger formanden for HK Hovedstaden, Christian Grønnemark.

Hos Coop vil man ikke direkte fraråde de unge at tage forælderen under armen til jobsamtalen, men det er dog ikke noget, som informationschefen Jens Juul Nielsen direkte anbefaler.

LÆS OGSÅ: Djøf: Chefen må ikke tillægge dine familieplaner værdi

LÆS OGSÅ: Skræmmende: Så meget hjælper en kavalergang i jobsøgningen

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx