Af - 23/05-14 13:20

Pas på denne sommer-fælde der gør danskere sygePas på denne sommer-fælde der gør danskere syge

Sidste år registrerede Statens Serum Institut 3.781 tilfælde, hvor danskere blev syge af bakterien campylobacter. Grillen er en af de store fælder.

storybild

Sommer er lig med grill-sæson, men det er vigtigt at holde styr på hygiejnen. (Billede: ARENSBAK HELLE)

Når den varme sæson begynder at tage fat, har danskerne travlt med at grille overalt i landets parker, hjemme i haven eller på altanen.

Men selv om sommerstemningen og duften af et par bøffer på grillen er hyggelig, ender det for rigtigt mange danskere med et knapt så skønt scenarie: En led omgang mavesyge.

Hygiejnen omkring grillen er nemlig sjældent lige så god som hjemme på køkkenbordet, og derfor er der en forhøjet risiko for at blive smittet med fødevarebårne bakterier fra råt kød.

Dumt! Sådan her skal du IKKE bruge din toaster
Dumt! Sådan her skal du IKKE bruge din toaster

Sidste år registrerede Statens Serum Institut 3.781 tilfælde, hvor danskere blev syge af bakterien campylobacter, og tallet er generelt højest i de varme måneder.

- Hvis man kommer til at blande det tilberedte og det rå kød, får man overført mikroorganismer, og det kan resultere i, at man får en fødevarebåren sygdom, siger hygiejneekspert Michael René fra Professionshøjskolen Metropol.

Campylobacter, som er mest udbredt i fjerkræ, er ifølge Fødevarestyrelsen den fødevarebakterie, som gør flest mennesker syge i Danmark.

Grill og træer skal skræmme Nørrebros pushere væk
Grill og træer skal skræmme Nørrebros pushere væk

Den klassiske fejl er, at man lige tager noget af det færdige kød med det tag-redskab, som man lige har brugt til det rå kød, forklarer Michael René:

- Når man er i et hyggeligt selskab, kan man nemt have sit fokus på alle mulige andre ting end lige den gode hygiejne ved grillen. Men det kan ende med nogle sygedage.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet efterlyser: Har du set Henrik?
bt.dk
Senatet bekræfter: Her er USA's nye...
bt.dk
Tøjgigant lider i Danmark: Værste...
bt.dk
Medier: Nu går Anders Bondo til...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx