Af Ritzau - 07/04-17 12:36

Undgå rejsekonkurs: Følg disse rådUndgå rejsekonkurs: Følg disse råd

Ferien er ødelagt for tusindvis af danskere, efter busfirmaet Eurolines Scandinavia ApS er gået konkurs. Læs her, hvilke forholdsregler du kan tage.

storybild

Man behøver ikke miste alle sine penge, når en rejseudbyder går konkurs. Der er flere ting, man kan gøre for at beskytte sig selv. (Billede: Free/Colourbox)

Rejsen er aflyst, og pengene er spildt. Sådan er situationen for mange danskere, når en rejseudbyder pludselig går konkurs.

Og den situation står mange i netop nu, hvor busselskabet Eurolines Scandinavia ApS torsdag gik konkurs.

Men der en række forholdsregler, du kan tage for at mindske risikoen for at miste alt, når en konkurs opstår.

Inden du køber rejsen, kan du undersøge, om rejseudbyderen er dækket af Rejsegarantifonden, fortæller Birgitte Fjeldhoff, der er direktør i Rejsegarantifonden.

- Hvis man køber en pakkerejse med både transport og indkvartering, så skal man huske at tjekke, at virksomheden er registret her. Så er man omfattet af vores dækning. Hvis virksomheden så går konkurs, får man hele beløbet tilbage for både transport og indkvartering, siger Birgitte Fjeldhoff.

Det er straks værre, hvis du booker transport med ét firma og indkvartering med et andet. For så dækker Rejsegarantifonden ikke.

- Hvis man begynder at være sin egen rejsearrangør og sammensætte sin egen rejse, så kan der opstå problemer. Det kan man sagtens gøre, man er bare ikke lige så godt beskyttet, hvis der går noget galt, siger Birgitte Fjeldhoff.

En anden ting, som kan sikre, at man får sine penge tilbage, når en rejseudbyder går konkurs, er at betale med det rigtige betalingskort, fortæller Lars Arent fra Forbruger Europa.

- De store selskaber som Visa og Mastercard har skrevet ind i betingelserne, at i tilfælde af konkurs så afleverer de pengene tilbage på vegne af det selskab, som går konkurs, siger Lars Arent.

På den måde kan man få hele sin udgift dækket ved at bruge Visa eller Mastercard, hvis der i betingelserne er skrevet ind, at der er konkursdækning.

- Så det gode råd til forbrugerne er, at man sætter sig ind i, hvilket type Visa eller Mastercard man har, siger Lars Arent.

For der findes Mastercard og andre kreditkort, som ikke har konkursdækning.

Man skal også være opmærksom på, at et Visa/dankort ikke i første omgang er et visakort. Betaler man for rejsen i Danmark, så er det et dankort, og så er man ikke dækket af Visas regler om konkursdækning.

Man skal også gøre sig klart, at køber man en rejse eller flybillet med et Mastercard, så koster det et gebyr, som man ikke skal betale med et Visa/dankort.

Fakta: Hvornår er du dækket

- Rejsegarantifonden dækker kun pakkerejser, hvis firmaet er registret hos dem.

- Rejsegarantifonden dækker dog også flybilletter under visse forudsætninger.

- Du får dine penge igen, hvis du har betalt med et kreditkort, som i deres betingelser har skrevet, at de dækker konkurser.

- Bliver du ramt af en konkurs, kan du gøre dit krav gældende over for konkursboets kurator.

- Tjek reglerne på www.rejsegarantifonden.dk

/ritzau/FOKUS

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx