Af - 12/10-15 13:02; Opdateret: 12/10-15 13:37

Disse drenge hjælper dig med at tjene kassen på dine opgaverDisse drenge hjælper dig med at tjene kassen på dine opgaver

Nu kan du tjene penge på dine gymnasieopgaver. Det har 20-årige Mathias Lund og hans to tidligere klassekammerater sørget for.

Bildstrecke im Grossformat »

Hvor meget kan man få for én opgave inde på Afleveringen.dk? Få svaret her.

Hvad er der blevet af de stile, som du fik gode karakterer for i gymnasiet? Nu kan du faktisk tjene penge på dem, frem for at de bare ligger og samler støv.

20-årige Mathias Lund og hans to venner har nemlig etableret Afleveringen.dk. Et site, hvor du gratis kan uploade dine bedste opgaver fra gymnasiet og få penge, hver gang nogen downloader dem.

Sitet adskiller sig fra de store lektieportaler ved, at uploaderen af opgaverne får penge. På de andre portaler får forfatterne af opgaverne point, som de kan bruge til at downloade andres opgaver.

Vi giver de begavede elever incitament til at uploade deres opgaver. Man kunne tro, at dem der uploader på den andre sider, gør det for at få point til at downloade de andres opgaver. Hos os kan køber og sælger godt være adskilt. Dermed må kvaliteten af vores opgaver være bedre end opgaverne på de andre sider.
Det siger Mathias Lund

TV: To danske teenagepiger tjener formue på at flette fletninger
TV: To danske teenagepiger tjener formue på at flette fletninger

Han mener ikke selv, at han hjælper folk til at snyde sig til bedre karakterer:

- Opgaverne skal bruges til inspiration. Du kan for eksempel få en god ide på baggrund af opgaven, eller også kan du få fif til, hvordan analysen er opbygget, og dermed bruge den samme struktur, siger Mathias Lund.

Han erkender dog, at det er op til folk, om de vil snyde ved direkte at kopiere opgaverne. Lærerne har dog plagiat programmer, der nemt kan afsløre den form for snyd.

Investorernes bedste råd: Sådan får du succes som iværksætter
Investorernes bedste råd: Sådan får du succes som iværksætter

Mathias Lund og de to 19-årige medstiftere, Andreas Larsen og Mads Rosenberg tjener penge ved at tage 30-40 procent af uploadernes indtjening. Sitet er halvanden uge gammelt, men allerede nu har sitet fået 550 brugere og mere end 1000 opgaver med karakteren 10 eller derover ligger klar til at blive købt.

Og det er ikke kun Mathias Lund, hans to stiftere og brugerne, der synes, sitet er en god ide. Projektet har også fået iværksætterstøtte fra Lyngby Taarbæk Kommune.

Ydmyge jyder fik opfyldt deres drømmescenarie i ’Løvens Hule’
Ydmyge jyder fik opfyldt deres drømmescenarie i ’Løvens Hule’

Men selvom projektet hurtigt har fået vokseværk og støtte, er det foreløbigt kun et sideprojekt, for Mathias Lund studerer sideløbende HA (it) på Copenhagen Business School.

Kan du godt lide at læse artikler om iværksættere, og vil du opdateres om emnerne, så like MX PENGE på Facebook.

LÆS OGSÅ: 16-årig iværksætter: Jeg bliver kvalt af alt det papirnusseri

LÆS OGSÅ: Rasmus og Philip hiver stor investor i land til deres lystfisker-portal

LÆS OGSÅ: Kreative iværksættere er klar til at kæmpe for Sydhavnens fremtid

LÆS OGSÅ: Hella og Henrik scorer en million til deres smågeniale børnebogsprojekt

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Frank og Jans far fik genial idé for...
bt.dk
Genialt hotel-trick får folk til at...
bt.dk
Efter licens-chok: Over 100.000...
bt.dk
Uhyggelige billeder: Cavendish flyver...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx