Af - 26/04-17 09:46

10 tegn: Derfor bliver du aldrig rig10 tegn: Derfor bliver du aldrig rig

Det amerikanske erhvervsmedie Business Insider har samlet en liste over 10 ting, du måske gør galt, der kan forhindre rigdom.

Bildstrecke im Grossformat »

- Alle har samme muligheder for at erhverve rigdom, hvis man spørger den selvgjorte millionær Steve Siebold. Vil du være rig, bør du læse denne liste fra Business Insider med 10 ting, du kan gøre forkert i kampen for din første million.

Du arbejder hårdt, men ikke smart

I skolen lærer du, at hårdt arbejde vil få os fremad i livet.

- Det er kun den halve historie, siger den finansielle rådgiver Ric Edelman. Hvis du kun arbejder hårdt, bliver du aldrig rig, fortæller rådgiveren og tilføjer, at man arbejder smart når man eksempelvis investerer i aktier eller i en pensionsopsparing.

via GIPHY

Blev millionær på lakrids: Nu kaster Johan Bülow sig over noget helt andet
Blev millionær på lakrids: Nu kaster Johan Bülow sig over noget helt andet

Du fokuserer for meget på at spare - og ikke tjene

En anden måde at arbejde smart på, er at øge sine indtægter og ikke opsparingen.

- At spare op er en vigtig faktor i at opbygge rigdom, men du må ikke blive så opsat på at spare op, at du begynder at fejle på indtægterne. Mange er så fokuserede på at leve sparsommeligt, at de går glip af kæmpe muligheder, skriver Steve Siebold.

via GIPHY

Præst gravede løs med hænderne: Nu bliver han meget, meget rig
Præst gravede løs med hænderne: Nu bliver han meget, meget rig

Du køber ting, du ikke har råd til

Hvis du bruger mere, end du tjener, bliver du ikke rig. Men selv hvis du scorer en stor lønforhøjelse, skal du fortsat forsøge at holde din livsstil på samme niveau.

- Jeg købte først mit første luksusur og bil, da mine virksomheder og investeringer producerede adskillige sikre indtægter, noterer Grant Cardon fra Entrepreneur.

via GIPHY

14 grimme fyre afslører: Sådan scorede vi vores lækre kærester
14 grimme fyre afslører: Sådan scorede vi vores lækre kærester

Du er tilfreds med en sikker lønseddel

Normale mennesker forsøger at score en løn baseret på deres tid - som måneds- eller timelønnet - mens rige personer hellere vil være selvstændige eller belønnes efter deres resultater.

- Det betyder ikke, at der ikke er verdensklasse arbejdere, som er timelønnede, men for det meste er dette den langsomme vej til rigdom. De største ved, at selvstændig forretningsdrivelse er den hurtigste vej til rigdom, fortæller Steve Siebold.

via GIPHY

Nu kan Obama vælte sig i penge - så rig er han
Nu kan Obama vælte sig i penge - så rig er han

Du har endnu ikke investeret

En af de mest effektive måder at tjene flere penge over en længere periode er at investere. Jo tidligere du starter, desto bedre.

- Man behøver ikke at være ekspert, kunne den økonomiske jargon, eller have en rig familie for at komme igang med investering. Det kræver blot, at du investerer din opsparing, eksempelvis i en pensionsordning, siger bestsellerforfatteren Ramit Sethi.

via GIPHYDu stræber efter en andens drøm - ikke din egen

Simpelt, men sandt: Hvis du vil have succes, bliver du nødt til at elske det, du gør. Det betyder altså, at du skal finde og følge din passion

- Mange mennesker begår den fejl, at følge andres drømme - oftest deres forældres, forklarer Thomas Corley, som har brugt fem år på at studere selvgjorte millionærer.

via GIPHY

Lukas Graham: Det er ikke sjovt at være rig alene
Lukas Graham: Det er ikke sjovt at være rig alene

Du forlader sjældent din komfortzone

Hvis du vil opbygge rigdom, blive succesfuld eller komme frem i livet, bliver du nødt til at vænne dig til usikkerhed og ubehag.

- Fysisk, mental og følelsesmæssig komfort er det primære mål for middelklassens mindset. Verdensmænd lærer tidligt, at det ikke er nemt at blive millionær. De lærer at være komfortable, mens de arbejder i en tilstand af usikkerhed, forklarer Siebold.

via GIPHY

Du har ikke sat mål for dine penge

Vil du være rig? Vil du have et hus, rejse, eller købe en Ferrari? Det er en del nemmere, hvis du har et klart, specifikt mål, før du udarbejder en finansiel plan.

- Den største årsag til, at folk ikke får, hvad de vil have, er, at de ikke ved, hvad de vil have. Rige mennesker ved krystalklart, hvad de vil have, siger en anden selvgjort millionær, T. Harv Eker, som tilføjer, at visionen forpligter dem til at eksekvere.

via GIPHY

Rapstjerne kastede 200.000 på hjemløse: Nu bliver han lagt for had
Rapstjerne kastede 200.000 på hjemløse: Nu bliver han lagt for had

Du bruger først og sparer op efter

Når folk får deres løn, betaler de alle andre først. De betaler huslejen, banken, telefonregningen, regeringen og så videre. David Bach, som har skrevet bogen “The Automatic Millionaire”, siger, at hvis du vil være rig, skal du betale dig selv først.

- I stedet for at spare det op, der er tilbage, bør du spare først. Læg eksempelvis én times løn pr. arbejdsdag til side. En sådan rutine vil automatisere din opsparing og sikre, at du tjener en masse i renter.

via GIPHY

Du tror ikke på, at du kan blive rig

Sidst, men ikke mindst, kan det være, at du har et mindset, der forhindrer rigdom.

- Den gennemsnitlige person tror, at rigdom er et privilegium for heldige mennesker. Sandheden er, at, i et kapitalistisk land, har du enhver ret til at blive rig, hvis du er villig til at skabe massiv værdi for andre.

Afslutningsvis opfordrer Siebold til, at man spørger sig selv ‘Hvorfor ikke mig?’. Herefter er et godt råd, at man, som rige mennesker gør, sætte sine forventninger højt: 'Hvorfor ikke en million kroner'?

via GIPHY


Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Overraskende opråb fra rigmand kendt...
bt.dk
Ny dildo har genial funktion:...
bt.dk
Patient døde da sygeplejerske faldt i...
bt.dk
Michael er sporløst forsvundet:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx