Af - 26/01-16 08:51; Opdateret: 26/01-16 12:48

Så meget sparer du ved at booke flybilletten til sommerferien nuSå meget sparer du ved at booke flybilletten til sommerferien nu

Danskerne går glip af de gode flypriser, fordi de booker sommerferierejsen for sent. Kun hver syvende får sommerferien til spotpris, viser ny undersøgelse.

Bildstrecke im Grossformat »

Så sent booker danskerne deres flybilletter til sommerferien. Kilde: Yaneeda.com.

Man skulle tro, at det efterhånden var almen viden, at der er penge at spare, når man booker flybilletten i god tid. Men det er tilsyneladende de færreste danskere, der har fået øjnene op for, hvor mange feriepenge, der egentlig er på spil.

I en ny undersøgelse, som onlinerejsebureauet Yaneeda.com har lavet, angiver over halvdelen af danskerne, at de først regner med at booke flybilletten til sommerferierejsen mellem januar og april.

15 procent regner først med at få booket deres flybillet mellem maj og august, mens kun hver syvende allerede har booket flybilletten til sommerferien.

Kan du godt lide at læse om gode tilbud og om danskernes forbrugsvaner - og vil du opdateres om emnerne? Så like MX PENGE på Facebook.

Venter du med at købe flybilletten til maj eller juni, kan prisen være steget med over 200 procent i forhold til, hvad flybilletten kostede, da den blev udbudt.

Men det kan blive endnu værre. Hvis du venter med at betale til sidste øjeblik, kan du risikere at skulle betale op mod det firdobbelte af billettens startpris, altså 337 procent. Det viser en ny prisopgørelse fra Yaneeda.com.

Flyv til Californien fra 1.499 kroner
Flyv til Californien fra 1.499 kroner

Du skal som hovedregel faktisk booke flyrejsen cirka seks måneder inden afgang, hvis du vil have den til den billigste pris.
Det skriver Hasse Hunskjær, direktør for Yaneeda.com, i en pressemeddelelse til metroxpress.

Drop rejsekortet og spar over 9.000 kroner om året
Drop rejsekortet og spar over 9.000 kroner om året


LÆS OGSÅ: Rejsekort eller billet: Dette er billigst

LÆS OGSÅ: Her bliver det dyrere at køre med bus

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx