Af - 01/09-14 12:45; Opdateret: 01/09-14 14:55

Dansk bilforhandler meldt til politiet: Skjulte priser for kunderneDansk bilforhandler meldt til politiet: Skjulte priser for kunderne

Forbrugerombudsmanden har politianmeldt Hyundai Bil Import for at reklamere for billån uden at oplyse tilstrækkeligt om priserne.

storybild

Hyundai Bil Import A/S har givet forbrugerne utilstrækkelige kreditoplysninger i annoncer. Derfor politianmelder Forbrugerombudsmanden bilimportøren. (Billede: polfoto)

Køb en ny Hyundai i10 “finansieret fra kun 995,- per måned,” lød det i nogle annoncer, som Hyundai Bil Import stod bag.

For nogle forbrugere kunne det måske lyde som et godt tilbud, men den danske bilforhandler undlod i strid med loven at fortælle om de reelle omkostninger for lånet.

Dansk datingsite meldt til politiet
Dansk datingsite meldt til politiet

Derfor har Forbrugerombudsmanden nu valgt at politianmelde Hyundai Bil Import.

- Forbrugerne skal straks få øje på kreditoplysningerne, når de ser en annonce om lån. Det krav lever annoncen fra Hyundai Bil Import efter min vurdering ikke op til. Selskabet fremhæver, hvad billånet koster per måned, men de andre væsentlige kreditoplysninger er enten skjult eller helt udeladt. Derfor har jeg valgt at politianmelde selskabet, siger Forbrugerombudsmand Henrik Øe.

Dansk bilforhandler får kvart million i bøde
Dansk bilforhandler får kvart million i bøde

Ifølge Forbrugerombudsmanden var annoncerne blandt andet ulovlige, fordi der ikke blev oplyst om debitorrenten, det samlede kreditbeløb og det samlede beløb, som forbrugerne skulle betale tilbage, hvis de lånte penge til bilen.

Der udover har Hyundai Bil Import ikke “klart, tydeligt og på fremtrædende” givet forbrugerne oplysninger om, at renten var variabel, ÅOP, de samlede omkostninger, løbetiden på lånet, kontantprisen på bilen samt udbetalingen, fastslår Forbrugerombudsmaden.

- Jeg ser en tendens til, at flere bilimportører indtil nu har ment, at de vigtige kreditoplysninger kan stå i ”det med småt”. Billån er normalt store lån, som ofte har stor indvirkning på forbrugernes økonomi. Jeg vil derfor fortsat holde øje med, om forbrugerne får de kreditoplysninger, de har krav på, siger Henrik Øe.

Mx.dk har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Hyundai Bil Import.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet rydder Pusher Street - igen
bt.dk
Undrede du dig også? Derfor kom...
bt.dk
Tårer i øjnene: Mary fik kronprins...
bt.dk
Michael Dyrby: Kære Kronprins - her...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx