Af Lars Dinesen - 08/09-15 14:15

Medie: Tysk hovedmand bag dansk svindel for milliarderMedie: Tysk hovedmand bag dansk svindel for milliarder

Tyske medier beskriver dr. Hanno Berger som bagmanden bag flere tyske svindelsager, der minder om dansk sag.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/Steffen Schmidt)

Spørgsmålet om, hvem der står bag skattesvindel for 6,2 milliarder kroner, har svirret, og nu mener TV2 Finans at have fundet frem til en tysker, der kan være hovedmanden bag svindlen, der har kostet det danske skattesystem dyrt.

Flere tyske medier beskriver advokaten Hanno Berger som bagmanden bag flere tyske svindelsager, der minder meget om de sager, der har kostet de danske skattemyndigheder mere end seks milliarder kroner i forbindelse med fradrag for aktieudbytter.

Flere straffesager er under forberedelse ved de tyske domstole, hvor Hanno Berger er under anklage for at være hovedmanden bag det påståede svindelnummer.

Skatteminister: Ansvar for skattesvindel skal placeres
Skatteminister: Ansvar for skattesvindel skal placeres

Han bor i dag flyttet til Schweiz, hvor han har allieret sig med en hær af advokater, der skal forsøge at tilbagevise anklagerne fra de tyske myndigheder, der mener, at stjerneadvokaten står bag det fupnummer, der også har kostet de tyske skatteydere milliarder af kroner.

I to af sagerne er statsanklageren klar til at argumentere for sin sag i retten, mens den sidste halvdel endnu kræver efterforskning, lød det tidligere på sommeren fra anklageren.

Den i dag 65-årige advokat levede i mange år et liv i toppen af den globale advokatbranche.

Milliardsvindel mod Skat kan være endnu værre end oplyst
Milliardsvindel mod Skat kan være endnu værre end oplyst

Som partner og tysk landechef i det New York-baserede advokathus Dewey & LeBeouf udgjorde han toppen af eliten blandt tyske advokater, skriver finansredaktionen på tv2.dk

En central kilde i efterforskningen har fortalt TV2 Finans, at man har fokus på sagerne i Tyskland, og ifølge Berlingske har en dansk bank spillet en central rolle i den danske sag - netop i forhold til de såkaldte cum/ex-handler.

De første sager med udbytteskat i Tyskland kom frem i 2002-2003, og siden har lovgiverne flere gange forsøgt at lukke hullerne, senest i 2013. Indtil videre er ingen havnet i fængsel, og kun en enkelt bank har indgået et forlig og betalt en bøde i sagen.

LÆS OGSÅ: Tidligere ansat i Skat: Ledelsen ignorerede advarsler i svindelsag

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx