Af - 23/06-16 10:12; Opdateret: 23/06-16 10:33

IKEA trækker dette populære produkt tilbageIKEA trækker dette populære produkt tilbage

61.000. Så mange børnegitre har IKEA solgt til danskerne. Nu trækker den populære virksomhed produkterne tilbage fra butikken. Seks børn er kommet til skade.

Bildstrecke im Grossformat »

Børnegitrene er af mærket Patrull.

Et børnegitters funktion er at skærme barnet for stejle trapper eller 'farlige' rum. Men hvis du har købt et børnegitter fra IKEA, kan du risikere, at lågen pludselig går op, selvom den var lukket.

Det skyldes en produktionsfejl i den måde, man lukker lågen på, og derfor tilbagekalder IKEA nu alle tre Patrull-børnegitre.

- Gitteret skaber en falsk tryghed, og man kan komme ud for livstruende situationer, hvis gitteret for eksempel står på toppen af en trappe, siger Mette Starcke, kommunikationsmedarbejder i IKEA til metroxpress og tilføjer:

Vi har modtaget seks henvendelser globalt, hvor børn efterfølgende har skulle modtage lægehjælp. Så vidt vi ved, har ulykkerne ikke været livstruende.

Interesserer du dig for produkter, forbrug og erhverv, og vil du opdateres med artikler om emnerne, så like MX Penge på Facebook.

På landsplan er der solgt 61.000 Patrull-gitre, og globalt har IKEA solgt næsten 2,8 millioner gitre. Børnegitrene er solgt på alle IKEAS markeder.

- Vi håber selvfølgelig, at så mange som muligt vender tilbage med gitrene, siger Mette Starcke

Gitrene kan returneres i alle IKEAs varehuse, hvor prisen vil blive refunderet. Det er ikke nødvendigt at medbringe en kvittering.

Her kan du se de tre Patrull-gitre.

LÆS OGSÅ: IKEA sælger giftige planter i deres plantemarked

LÆS OGSÅ: IKEA ændrer deres berømte blå pose: Se det friske nye look

LÆS OGSÅ: 21 billeder der beviser, at IKEA ikke er et helt normalt sted

LÆS OGSÅ: 39.000 er blevet snydt: Gå amok i IKEA i 40 minutter

LÆS OGSÅ: IKEA tilbagekalder disse køleskabe og frysere: Risiko for elektrisk stød

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx