26/10-14 12:21; Opdateret: 26/10-14 12:50

Danske banker klarer sig gennem stresstestDanske banker klarer sig gennem stresstest

25 ud af de testede banker fra eurozonen dumpede, mens Danske Bank, Nykredit, Jyske Bank og Sydbank bestod.

storybild

Formanden for Den Europæiske Centralbank, Mario Draghi. (Billede: Polfoto/Arkivbillede)

De største danske banker klarede sig solidt igennem den helbredsundersøgelse, som en række af de største europæiske banker er gået igennem.

I Danmark har Danske Bank, Nykredit, Jyske Bank og Sydbank klaret helbredstesten, mens Nordea, som blev testet af de svenske myndigheder, også bestod, oplyser bankerne i meddelelser til fondsbørsen.

- Danske Bank kommer meget solidt ud af stresstesten og har selv i det stressede scenarie mere end dobbelt så meget kapital som det, myndighederne kræver, siger økonomidirektøren i Danske Bank, Henrik Ramlau-Hansen, i meddelelsen til fondsbørsen.

- Danske Bank står dermed stærkt rustet til fortsat at understøtte vores kunder, tilføjer han.

Hos Jyske Bank lyder det fra bankens ordførende direktør Anders Dam, at "stresstesten bekræfter Jyske Bank-koncernens robuste kapitalforhold og -struktur".

Retningslinjerne for helbredstesten af bankerne udstikkes af Den Europæiske Centralbank, ECB, og Det Europæiske Banktilsyn, EBA, og udføres blandt andet i samarbejde med de nationale finanstilsyn.

Finanstilsynet har i forbindelse med stresstesten gennemført de mest omfattende inspektioner nogensinde på koncernniveau i Danske Bank, Nykredit, Jyske Bank og Sydbank, skriver tilsynet i en pressemeddelelse.

- Den omfattende vurdering af de europæiske kreditinstitutters aktiver og den efterfølgende stresstest er et væsentligt bidrag til at skabe større gennemsigtighed omkring den europæiske banksektor, siger Finanstilsynets direktør, Ulrik Nødgaard, i meddelelsen.

- For Danmark viser resultaterne, at de største danske institutter er robuste over for en negativ økonomisk udvikling, også efter de nedskrivninger, vurderingen af aktiver har givet anledning til, konstaterer han.

130 banker fra eurozonen er blevet testet, så der er ryddet op i sektoren, inden den europæiske bankunion træder i kraft i starten af november.

Samtidig gennemføres den samme test af de største banker i samtlige EU-lande, der ikke er med i euroen, og dermed altså også i Danmark, selvom regeringen endnu ikke har taget stilling til, om Danmark skal deltage i den europæiske bankunion.

25 af de testede banker fra eurozonen er dumpet i testen, fordi de mangler 25 milliarder euro i likviditet, oplyser ECB. 12 af bankerne har dog allerede gjort deres for at styrke deres likviditet med i alt 15 milliarder euro, mens de andre banker nu får seks til ni måneder til at rette op.l at rette op.

LÆS OGSÅ: Nyt banktilsyn stjæler kloge hoveder

LÆS OGSÅ: Europæisk rente er historisk lav og tilmed negativ

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dømt igen: Her er sandheden om Heidis...
bt.dk
De små hyldede Frederik: Men deres...
bt.dk
Real Madrid fik sejren foræret:...
bt.dk
Mand druknede under badetur - ven...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx