Af Ritzau - 06/10-16 13:14

Dansk industrikoryfæ er ramt af tysk bestikkelsessagDansk industrikoryfæ er ramt af tysk bestikkelsessag

Flere ansatte hos malingsgiganten Hempel er blevet fyret for at have bestukket kunder, skriver Berlingske.

storybild

Malingsgiganten Hempel er ramt af tysk korruptionssag. (Arkivfoto) (Billede: Free/Colourbox.com)

Danske Hempel, der er en af verdens største aktører inden for salg af skibsmaling, er blevet ramt af en større tysk bestikkelsessag. Flere ansatte er fyret.

Det skriver Berlingske, der har interviewet Hempels direktør, efter han selv gjorde avisen opmærksom på sagen.

- Vi er skuffede, og vi er kede af det. Når vi ser, hvad vi har fundet, så har vi fyret fire medarbejdere i Tyskland, fordi de har arbejdet fuldstændig på tværs af vores interne regelsæt, og tysk lovgivning er ikke nødvendigvis overholdt - hvilket selvfølgelig er helt utilstedeligt, siger administrerende direktør Henrik Andersen til avisen.

Hempels kontorer i Tyskland blev i august ransaget af de tyske myndigheder, og efterfølgende har Hempel selv gennemført en undersøgelse.

Den viser, at de ansatte har givet agenter, der arbejder for skibsejere, økonomisk incitament til at vælge Hempel. Pengene til agenterne gik fra skibejernes lommer. Og det er sandsynligvis ulovligt.

- Vi ser det som et angreb på det, Hempel står for. Vi ser det som et angreb på vores kunder og på vores kultur, siger Henrik Andersen til Berlingske.

Hempel er et at de største selskaber i Danmark og omsatte i 2015 for 1,6 milliarder euro, eller over 10,4 milliarder kroner.

Selskabet har aktiviteter over hele verden, og mens kerneforretningen er skibsmaling, sælger Hempel nu maling til en stribe markeder.

Oven på fyringerne og ransagningen vil Hempel nu lave en intern undersøgelse af, hvorfor man ikke selv opdagede svindlen.

- Det havde været en meget, meget rarere fornemmelse, hvis det var os, der havde ringet til den tyske anklagemyndighed. Det var det ikke, det var omvendt. Og så går der en stor ransagelsesproces i gang internt, siger Henrik Andersen til Berlingske.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx