Af Jakob Fjordbo - 04/03-16 19:42

Overraskende? Unge danskere har tjek på feriebudgettetOverraskende? Unge danskere har tjek på feriebudgettet

Mere end tre ud af fire unge lægger et budget, inden de pakker feriekufferten, viser ny undersøgelse. Det er med til at afkræfte myten om økonomisk uansvarlighed blandt unge danskere, mener forbrugerøkonom.

Bildstrecke im Grossformat »

Når det gælder historier om unges økonomi, er det ofte emner som fristende SMS-lån og bundløs SU-gæld, der dominerer mediebilledet. Men det image er en ny undersøgelse nu ved at aflive.

Undersøgelsen viser nemlig, at 78 procent af de adspurgte personer i aldersgruppen 18-22 år lægger en form for budget forud for deres ferie, mens tallet er langt lavere for de ældre aldersgrupper.

Ifølge Ann Lehmann Erichsen, der er forbrugerøkonom i Nordea, vidner tallene om en positiv tendens hos den unge del af befolkningen:

- For mange unge er det simpelthen nødvendigt at lægge et budget forud for rejsen, og selvom der er rigtige mange negative myter om unge menneskers pengeforbrug, er langt størstedelen altså ret fornuftige, og det er den her undersøgelse jo et godt bevist på.

Ann Lehmann Erichsen er heller ikke overrasket over tendensen til, at der er længere mellem budgetterne hos den ældre del af befolkningen:

- Personerne i de ældre aldersgrupper har jo ofte et meget større økonomisk frirum, derfor vil de typisk ikke føle det ligeså nødvendigt at lægge et budget forud for rejsen, siger hun.

Og noget kunne tyde på, at de unge arbejder ekstra hårdt for at få råd til solferien og jordomrejsen. Mere end hver tiende ung tager nemlig et ekstra job i perioden op til ferien, viser Momondos undersøgelse.

Klik ind på galleriet og læs tre danskeres historier om, hvordan de lægger budget til ferien.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Her er Medinas første ord efter...
bt.dk
DR-ansat rasede over DR-program: 'Det...
bt.dk
Amalie blogger tit om sit sexliv: Det...
bt.dk
Kickstart foråret med sund mad: Lene...
bt.dk
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx