Af Ritzau - 15/08-16 08:54

Fredericiansk olieselskab sendt i skammekrogen efter domFredericiansk olieselskab sendt i skammekrogen efter dom

Monjasa, der leverer olie over hele verden, er blevet blacklistet af et af verdens største servicerederier.

storybild

Monjasa er blevet sortlistet af en af de største servicerederier i Nigeria. (Billede: Scanpix/Claus Fisker)

Der er modgang for Monjasa, der lever af at levere brændstof til skibe - såkaldt bunkering - over hele verden.

Selskabet er blevet dømt for fusk i Nigeria, og nu har Bourbon, der er et af landets største rederier, sagt stop for handel med det jyske olieselskab.

Det skriver Jyllands-Postens digitale erhvervsmedie, finans.dk.

- Som følge af en afgørelse ved en føderal domstol i Lagos i Nigeria, der har dømt Monjasa DMCC for ulovlig bunkering, kan Bourbon i overensstemmelse med vores interne politik ikke længere fortsætte samarbejdet med den pågældende leverandør, skriver servicerederiet Bourbon i en intern meddelelse.

Dermed har Bourbon både sagt stop for handel med Monjasa og med selskaber, der handler med Monjasa, når det kommer til levering af brændstof.

Monjasa opererer i den såkaldte bunkerbranche, der i Danmark er bedst kendt fra OW Bunker-sagen.

Det jyske selskab har oplevet en markant vækst, hvor omsætningen fra 2011 til 2014 nærmede sig en tredobling til 1,8 milliarder dollar.

I 2015 blev omsætningen mere end halveret, da selskabet solgte sin forretning i Vestafrika, og markedet generelt var mere presset, da shippingbranchen var på retræte, og olieprisen faldt voldsomt.

Hos Monjasa er der ikke den store forståelse for, at Bourbon, der er ifølge finans.dk er en af de største aktører i Nigeria, har valgt helt at sortliste handel med Monjasa.

Anders Østergaard, der er selskabets administrerende direktør, fortæller til finans.dk, at beslutningen er truffet, fordi Bourbon har læst om en dom i lokale medier.

- Vi var ikke blevet hørt eller spurgt om en forklaring på den artikel, som de har samlet op et eller andet sted.

- Det er skadeligt for os, at de kommer med sådan en melding ud af det blå, og det er ærgerligt, for vi har haft et godt samarbejde med Bourbon, siger Anders Østergaard til finans.dk.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx