Af - 22/06-16 07:19; Opdateret: 22/06-16 09:58

Superstudent: Philip scorer 12-taller i rå mængderSuperstudent: Philip scorer 12-taller i rå mængder

Superstudent stiler efter en topstilling i den danske finanssektor. Med et snit på 12,4 er han godt på vej.

storybild

Philip Gunst scorede også 12 i sin sidste eksamen. Her trak han emnet imperialisme i faget samtidshistorie. (Billede: Gymnasierne i Ishøj)

- Det blev et 12-tal.

Også i den sidste eksamen scorede 19-årige Philip Gunst, som tirsdag eftermiddag blev hhx-student fra Gymnasierne i Ishøjs elitesportslinje, topkarakter.

Det bringer hans samlede karaktersnit op på imponerende 11,5, og da den ambitiøse og målrettede unge mand har tænkt sig at læse videre på CBS efter sommerferien, kan kan gange sit karaktergennemsnit med 1,08. Det bringer hans snit op på himmelstræbende 12,4 – altså 0,4 point højere end det øverste trin på karakterskalaen.

Interesserer du dig for uddannelse, og vil du opdateres med artikler om emnerne? Så like MX Penge på Facebook.

Men han har også brug for et højt snit, da han vil læse International Business, som sidste år havde landets højeste adgangskrav på hele 12,3.

- Mon ikke det lykkes at komme ind nu, lyder det fra Philip, da metroxpres fanger ham på telefonen umiddelbart efter den afsluttende eksamen.

- Jeg var den sidste på elitelinjen, så nu tager vi alle sammen til fest, og mon ikke vi havner i byen i nat.

Nye studenter kræver mere luksus på køreturen
Nye studenter kræver mere luksus på køreturen

- Min opskrift på at få høje karakterer er at terpe helt frem til eksamen, så man er oppe i gear. Den der med at slappe af dagen før eksamen, virker i hvert fald ikke for mig. Ser jeg længere frem, satser jeg på en topstilling i den danske finanssektor.
Philip Gunst, hhx-student med topkarakterer

Han har ingen planer om at ligge i studenterdruk i ugevis. På søndag tager han til USA med familien, og fra juli står den på fodboldtræning med Hvidovres 1.hold, som spiller for oprykning til 1. division.

Seks ting du skal have prøvet, inden du bliver student
Seks ting du skal have prøvet, inden du bliver student

Philip er ikke den eneste superstudent fra elitesportslinjen. Også den 19-årige svømmer Emilie Beckmann, som i maj var blot 0,42 sekunder fra at kvalificere sig til OL i Rio i 100 meter butterfly, har gjort det godt ved det grønne klæde.

På hendes studentereksamensbevis er der to 10-taller. Resten er 12-taller. Det giver hende et snit på hele 11,9 - før bonus for at påbegynde en videregående uddannelse inde for to år. Efter bonus lander hendes snit på 12,9.


LÆS OGSÅ: Så meget GRATIS kan du få med din studenterhue

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx