Af - 31/10-13 16:40; Opdateret: 31/10-13 16:58

18-årig fik skattesmæk på 300.000 for blog-gaver18-årig fik skattesmæk på 300.000 for blog-gaver

Bloggere har pligt til at betale skat af de sponsor-gaver, som de modtager fra virksomheder. En populær modeblogger har for nylig fået et skattesmæk på omkring 300.000 kroner, fordi hun har modtaget gaver og annonce-indtægter.

storybild

Therese Charlotte Margrethe Nielsen, der står bag bloggen TCMN, fik for nylig omkring 300.000 kroner i skattesmæk, da myndighederne gennemførte en undersøgelse af hendes blog. (Billede: Privatfoto / Instagram)

Antallet af private blogs på internettet er eksploderet i de seneste år, og et stigende antal virksomheder får øjnene op for, at de mest populære sites kan være en nem vej til omtale.

Mange bloggere får med jævne mellemrum tilsendt 'gaver' fra virksomheder: Alt lige fra køkkenredskaber og iPhone-covers til make-up eller bøger.

Til gengæld får firmaerne deres produkter omtalt i positive vendinger på bloggernes hjemmesider, som kan nå ud til et væld af potentielle kunder.

Men selv om det kan være fedt for en amatør-skribent at blive overdynget med sponsor-gaver, skal man passe på:

Den populære norske modeblogger, Therese Charlotte Margrethe Nielsen, der står bag bloggen TCMN, fik for nylig omkring 300.000 kroner i skattesmæk, da myndighederne gennemførte en undersøgelse.

- Jeg kan huske, at jeg lå ned på gulvet i badeværelset og begyndte at græde. Jeg tænkte 'damn, nu er jeg personligt konkurs'. Jeg vidste ikke, at man skulle beskattes af alle de gratis produkter, man modtager, skriver hun på sin blog.

LÆS OGSÅ: Mor og datter i millionstrid i retten

Også i Danmark skal sponsorede produkter med økonomisk værdi indberettes til Skat, bekræfter advokat og ekspert i skatteret, Morten Breum-Leer:

- Udgangspunktet i loven er, at man skal betale skat af værdien af de goder, man får. Og det gælder uanset, om man får sin indtægt i kontant form eller i naturalier. Men man kan godt forestille sig, at det ikke er alle, der har fokus på det, siger Morten Breum-Leer fra Advokatfirmaet Tommy V. Christiansen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx