Af - 01/09-14 15:39

Unge – især kvinder - er på forældrestøttenUnge – især kvinder - er på forældrestøtten

Hver femte ung får kontant støtte af mor og far. Unge, der taler med deres forældre om deres økonomi, får oftest penge, viser ny undersøgelse.

storybild

Kollegieliv. Når budgettet strammer til, får unge kvinder oftere økonomisk hjælp af forældrene end unge mænd. (Billede: polfoto/arkiv)

Tal med dine forældre om dine problemer med at finde penge til næste måneds husleje, telefonregningen eller girokortet fra tandlægen. Det betaler sig. Bogstavelig talt.

Unge, der drøfter deres økonomi med forældrene, får nemlig oftere en økonomisk håndsrækning end unge, der ikke gør det, viser en undersøgelse som TNS Gallup har foretaget for Nordea. Noget tyder på, at især unge kvinder er opmærksomme på den lønsomme sammenhæng:

Nu bliver der flere billige studieboliger
Nu bliver der flere billige studieboliger

79 procent af de 18-29-årige kvinder rådfører sig med forældrene om økonomi, og det giver pote for 27 procent af dem. Til sammenligning taler kun 68 procent af de unge mænd med deres forældre om pengesager, og kun 15 procent af dem får økonomisk støtte.

- Det kan være grunden til, at kvinderne oftere får penge hjemmefra end unge mænd, siger forbrugerøkonom i Nordea Ann Lehmann Eriksen.

Måske skulle unge mænd få det økonomiske talebånd smurt, for gennemsnitligt får unge, der bliver støttet økonomisk af forældrene, 810 kroner om måneden eller små 10.000 kroner om året.

To venners vilde mission: Køb intet i et år
To venners vilde mission: Køb intet i et år

- Når unge beder forældrene om råd, er det ofte, fordi der er et hul i budgettet, og når forældrene med egne øjne kan se, SUen og studiejobbet ikke rækker, er skridtet for far og mor fra rådgivning til økonomiske støtte ikke så stort, siger Ann Lehmann Eriksen.

Metroxpress har tidligere skrevet, at døtre oftere får en forældrekøbslejlighed end sønner. Det kæder lektor og kønsforsker Karen Sjørup, RUC, sammen med, at forældre typisk har større beskyttertrang over for døtre end sønner.

Også Ann Lehmann Eriksen hæfter sig ved, at kønnet kan spille ind:

- Unge kvinder stiller typisk større krav end unge mænd til for eksempel deres bolig og dens indretning. Det kan betyde, at forældrene hjælper med huslejen til studielejligheden, mens sønnerne har det fint på et billigere kollegieværelse.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Verdensstjerne i nødråb for dansk...
bt.dk
Danske sygehuse slår fast: Det gode...
bt.dk
Beredskabsstyrelsen advarer grill- og...
bt.dk
Per undrer sig: Mor har været død i 9...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx