Af Peter Ølholm Hansson - 20/03-17 16:30

Populært supermarked indfører helt nyt konceptPopulært supermarked indfører helt nyt koncept

Supermarkedkæden Meny er på vej med et anderledes koncept.

Bildstrecke im Grossformat »

I galleriet: Supermarked sælger jordbær enkeltvis.

Meny introducere et såkaldt 'kødfrit univers' i deres butikker landet over.

Det betyder, at kunderne vil opleve, at et område af butikken vil bestå af veganske frokost- eller middagsretter.

Enten vil kunderne kunne købe måltider 'to go', mens andre retter skal varmes op derhjemme via et såkaldt ´ready to heat´-koncept.

Otte af retterne vil blive lavet i Menys delikatesseafdelinger, mens resten vil komme fra udvalgte veganske leverandører.

LÆS OGSÅ: Snart kan din cappuccino og caffe latte være lavet på kamelmælk

Frokostretterne vil blandt andet inkludere wraps, sandwich, panini og forskellige salater. Aftensmåltiderne vil eksempelvis være grøntsagsdeller, lasagne og pastapesto med 'fake kylling', som Meny vælger at kalde det i en pressemeddelelse.

Meny oplyser samtidig, at 17 procent af danskerne ifølge bogen 'Go Green' er såkaldte 'flexitarer'. Det betyder, at de har en eller flere dage om ugen, hvor de ikke spiser kød.

LÆS OGSÅ: Mystisk skilt forvirrer Meny-kunder

Samtidig overvejer 26 procent af de øvrige forbrugerne at spise mindre kød, og blandt de 18-25-årige gælder det 36 procent. Kendte 'flexitarer' er blandt andre skuespilleren Ulrik Thomsen og stjernekokken Rasmus Kofoed.

Danskerne ønsker primært at spise mindre kød for at blive sundere. Men samtidig ønsker forbrugerne også at reducere belastningen for vores miljø og klima og at tage hensyn til dyrevelfærden.

Den bølge vil Meny gerne ride med på, forklarer Martin Brinch Jöhncke, der er kædens koncept- og udviklingsdirektør:

LÆS OGSÅ: Blev mobbet i skolen: Mødte plageånd i supermarked og hævnede sig

- Som hele Danmarks fødevaremarked vil vi gerne være med til at udvikle forbrugernes madvaner, og der er et klart behov i markedet for veganske kvalitetsfødevarer og velsmagende, gode kødfrie måltider. Derfor tager vi nu skridtet fuldt ud og etablerer Danmarks første kødfrie fødevareunivers i vores butikker. Både i den betjente delikatesseafdeling og i separate kølere får vi et attraktivt vegansk sortiment, der imødekommer forbrugernes ønsker med hensyn til variation, inspiration og ikke mindst let tilgængelige, kødfrie måltider, siger Martin Brinch Jöhncke.

Den første kødfrie køledisk åbner 24. marts i Menys forretning på Borups Allé i København. Kæden har 118 butikker i Danmark og beskæftiger 4.500 medarbejdere.

LÆS OGSÅ: Supermarked sælger jordbær, der er pakket ind enkeltvis

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx