Af - 18/07-15 21:17

Godt nyt for arbejdsmarkedet – ansøgertallet for it-uddannelserne er steget i årGodt nyt for arbejdsmarkedet – ansøgertallet for it-uddannelserne er steget i år

Metroxpress undersøger: Ansøgertallene til de it-studier, der er særligt attraktive hos it-virksomhederne, er steget.

Bildstrecke im Grossformat »

Ansøgertallet til de mere it-fokuserede studier er steget i år. Det kan metroxpress konstatere efter en rundspørge hos fire af landets universiteter.

Metroxpress har de seneste dage skrevet om, hvordan virksomhederne søger i blinde efter it-medarbejdere. Men i fremtiden bliver det nu nemmere at plukke it-medarbejdere.

Det konstaterer Metroxpress, der har undersøgt de helt nye ansøgertal for de mest it-fokuserede linjer på fire af landets universiteter. (Se ansøgertallet i galleriet ovenfor).

Åsa Susanna Wegelius har i år søgt ind på studiet 'PBA Software' på Københavns Erhvervsakademi. Hun er en ud af flere, der i år har valgt at søge de it-studier, som virksomhederne vil ansætte medarbejdere fra.

I forhold til mit valg af uddannelse, betyder det meget for mig, at jeg kan få arbejde efterfølgende. Der er mangel på udviklere, og jeg synes også, det er et meget kreativt fag.
Det siger Åsa Susanna Wegelius.

It-iværksætter: Jeg er ikke gutten i kælderen med pizzabakker og cola
It-iværksætter: Jeg er ikke gutten i kælderen med pizzabakker og cola

Og der er ingen tvivl om, at Åsa Susanna Wegelius vil uddanne sig lige ud i et arbejde. Der mangler nemlig it-medarbejdere, der har mere “hardcore” it-kvalifikationer.

- Der er alt for få, der har de rigtige it-uddannelser. Der er en gruppe uddannelser, hvor man har smurt et meget tyndt lagt it oven på en anden uddannelse, og det betyder, at en pukkel af unge mennesker går ud i arbejdsløshed, Birgitte Hass, direktør for interesseorganisationen IT-Branchen.

Birgitte Hass glæder sig over, at flere nu vælger de mere it-fokuserede uddannelser, men problematiserer dog stadig, at stigningen først kommer nu. Det vil betyde en forsinkelse på arbejdsmarked.

Jobmarkedet holder sommerferie
Jobmarkedet holder sommerferie

Henrik Thorn der ejer it-virksomheden IT-Kartellet må altså vente omkring tre år, før det nye større ”kuld” it-studerende bliver udklækket. Men det stigende ansøgertal, kan måske betyde, at han begynder at søge it-medarbejdere via klassiske stillingsannoncer igen:

Jeg søger ikke længere efter it-medarbejdere i stillingsannoncer, for så kommer der for mange ansøgere fra folk, der har en for svag it-baggrund. Der er mange, der søger stillingerne, men der er langt mellem talenterne.
Det siger Henrik Thorn, der ønsker at ansætte folk med Åsa Susanna Wegelius kvalifikationer.

Han glæder sig over, at der i fremtiden vil komme flere kvalificerede it-medarbejdere, for hans firma går for tiden glip af ordre, fordi de ikke er nok ansatte og bruger mange ressourcer på rekruttering. 

LÆS OGSÅ: Højtuddannede unge har den største ledighed

LÆS OGSÅ: Studerende: Flere er nervøse for plads på drømmestudiet

LÆS OGSÅ: 3F undrer sig over Løkkes eksempel på høj kontanthjælp

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Flere tordnede mod 'sexistisk' sang:...
bt.dk
BTs fodboldkommentator: Spørge-Åge...
bt.dk
Kim Walls mor fokuserer på...
bt.dk
Panik på Wall Street - kurserne...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx